2019-2020 eğitim ve öğretim sezonu için özel okulların düzenlediği bursluluk sınavları başlıyor. Ocak ayından itibaren mayıs ayına kadar bir çok okulun bursluluk sınavları olacak. Doğa Koleji, Bahçeşehir Koleji, Mektebim Okulları gibi çok bilinen okullarla birlikte diğer az bilinen ancak iyi eğitim okulların sınavlarını da öğrencilerin takip etmesi gerekiyor.

Bazı özel okulların bursluluk sınavlarını ücretli yapması geçmişte çok tepki çekmişti. Bu sebeple birçok okulun sınavı ücretsiz olarak yapılacak. Öğrenciler %10'dan %100'e kadar değişen oranlarda burs kazanabilecekler. İmkanı olmayım kaliteli eğitim almak isteyen birçok öğrenci için fırsat anlamına gelen sınavlarda binlerce öğrenci ter dökecek.

Türkiye'deki bütün özel okulları listeleyen Nerdeoku.com platformu, bütün özel okul sınavlarını tek bir sayfada topladığını açıkladı. Öğrenciler bütün özel okul sitelerine uğrayıp sınav tarihlerini bulabiliyorlar. Aynı zamanda bu platform üzerinden sınavlara başvuru da yapabiliyorlar. Platform üzerinde Akhisar özel okullarının tamamının da bulunabileceğini söyleyen sitenin temsilcileri veliler ve öğrenciler için önemli bir hizmet sunuyor.