Ortodontist ortodonti alanında uzmanlaşmış ve bu alanda şikâyeti olan insanların şikâyetini gidermek amacıyla tedavi sistemlerine uygulayan kişiye ortodontist denmektedir.

Ortodonti Nedir?

Ortodonti kelimesi yunanca kökenli olmakla birlikte ortosun kelimesinden türetilmiştir. Geldiği anlam ise doğru ve düz diş anlamına gelmektedir. Ortodonti tedavisi insanların çene bölgesinde oluşan şikâyetlerini tedavi etmek adına kullanan tedavi metodu olarak bilinmektedir.

Bu alanda ortodontistler ortodontik tedavi sistemlerine hastaya uygulamaktadırlar.

Ortodonti İle Hangi Problemler Tedavi Edilmektedir?

Ortodonti tedavisi bir diğer bakışla çok amaçlı ve çok yönlü bir tedavi sistemidir. Hastanın durumuna göre ortodontist tarafından tedavi sistemi tercih edilmekte ve uygulanmaktadır.

Çoğunlukla Tedavi Edilen Genel Bazı Durumlar;

Anteroposterior(hem öne hem de arkaya yönelik) sapmalar: Çene alanında ki uyumsuzluklar olarak bilinmektedir. Tutarsızlık sapma olarak da bilinmektedir.

Çapraşıklık: Günümüz de çok ama çok fazla yaygın olan bir ortodontik problemdir. Diş etlerinde yetersiz gelişimden dolayı çok fazla ortaya çıktığı görülmektedir.

Estetik Problemler: İyi ve güzel dişler ile güzel bir gülümseyeme sahip imkansız değildir. Ancak ortodontik problemlerden dolayı bazen bu sorun gülüşümüzü gölgeye bilmektedir. Ancak ortodontik tedavi sistemleri bu sorunu da ortadan kaldırmaktadır.

Ortodontik Tedavi Nasıl Olunmaktadır?

Ortodonti artık günümüz de gelişmiş bir tedavi alanıdır. Ortodontist’iniz sizler için uygun tedavi sistemini belirleyerek sizlere uygun olan tedavi sistemini sizlere uygulamaktadır.

Ortodontik Aletlere Örnekler

  • Sabit diş teli tedavisi
  • Görünmez diş teli tedavisi
  • Şeffaf braket tedavisi

Bir çok tedavi sistemi bulunmakta ve ortodontistler tarafından uygulanmaktadır. Örneğin Lingual ortodonti tedavisi.

Lingual Ortodonti

Görünmez diş teli tedavisi olarak da bilinmektedir. Estetik açıdan kaygı yaşayan tüm bireyler tarafından tercih edilen bir tedavi sistemdir. Normal diş telinde oluşan kötü görüntüyü tamamen ortadan kaldırmakta ve dişin arka tarafına yerleştirilmektedir. Bu sayede ortodonti tedavisi olduğunuzu kimse dışarıdan görememektedir. Bu yüzden günümüz de Lingual ortodonti tedavisi çok fazla tercih edilmeye başlanmış bir tedavi sistemdir. Eğer sizlerde diş yapılarınız da sorunlar yaşıyorsanız ortodontistinize danışmayı ve tedavi olmayı ihmal etmeyin.