Gençler, plastik cerrahinin kendilerine güven duygusunu artırdığını ve kendileri hakkında daha olumlu düşündüklerini ifade ediyor. Plastik cerrahiye başkalarının beklentisini karşılamak için değil, kişinin kendi istediği için başvurulması gerektiğine dikkat çeken Estetik Cerrah Dr. Alper Mete Uğurlu, ergenlik dönemindeki gençlerin estetik cerrahiye başvurmadan önce duygusal bakımdan olgun olduklarından ve bu konuda ailelerinin desteği olduğundan emin olmaları gerektiğini belirtti. ''Yapılacak cerrahi işlemlerin öncesi ve sonrası önemlidir. Bu kararı alırken mantıklı düşünmek duygusal olgunluk ile konuya yaklaşmak mühimdir. Estetik cerrahide hastaların mutluluğu ve tatmini estetik önem taşımaktadır ancak psikolojik olarak hazır olmak ve özellikle hastanın sağlığı birinci önceliktir.''

Gençler için uygun olmayan estetik operasyonlar

Meme büyütme, liposuction ve yanak implantı gibi bazı plastik cerrahi işlemleri bazı istisnai durumlar haricinde genel olarak gençler için uygun olmayan işlemlerdir. Fakat diğer işlemler gençler için uygundur. Bunlar çok büyük memelerin küçültülmesi, kepçe kulakların düzeltilmesi akne ya da kaza sonucu oluşan izlerin giderilmesi gibi işlemlerdir. Vücut şeklini olumsuz etkileyecek ya da hastanın psikolojisini bozacak derecede rahatsızlık veren büyük boyutlu memeler için küçültme işlemi gereklidir.

Kepçe kulak , akne ve kaza sonucu oluşan izler gibi yine hastanın psikolojisinde olumsuz etkilere neden olabilecek, onu mutsuz eden durumlarda da genç yaşta cerrahi işlem gerekmektedir. Kaza sonrası izlerde bazen hastaların o kazayı hatırlaması gibi olumsuz etkileri de görülebildiğinden estetik cerrahi müdahaleler olumlu gelişmeler sağlayabilmektedir.