Günümüz de dişleri bozuk olan veya dişlerinde sorun olan insanlar tabi ki dişlerini düzeltmek istemektedirler. Bu tedavi için insanlara bir çok seçenek vardır tabi ki. Ancak bu zamana kadar yapılan tedavi sistemine göre günümüz de çok daha farklı bir tedavi sistemi giderek popüler bir hale gelmiştir. Bu tedavi sisteminin ismi Lingual ortodonti tedavi sistemidir. Peki bu Lingual ortodonti tedavi sistemi nedir?

Aslında bir nevi diş teli tedavi sistemidir bu tedavi sistemi hem çocuklar da hem de yetişkinlerde kullanılan bir tedavi sistemi olarak gerçekleşmektedir.

Lingual Ortodonti Diş Teli Tedavisi Nedir?

Lingual ortodonti tedavi sistemi dişlerin ön tarafı yerine dişlerin arka tarafına takılan diş teli tedavi sistemidir. Yani diş teli dil ve damak kısmına yerleştirilmektedir. Bu tedavi sisteminin en çok tercih edilme sebebi ise aslında görünmez bir tedavi sistemi olmasından kaynaklanmaktadır.

Bu tedavi sistemi görünüşe takıntısı olan insanlar için mükemmel bir alternatif tedavi olarak sağlanmaktadır. Bu yüzden de insanlar tarafından çok fazla tercih edilmeye başlanmıştır.

Lingual Ortodonti Tedavisinin Süreci Nasıl İşlemektedir?

Lingual ortodonti tedavisinde süreç çok önemlidir. Çünkü Lingual ortodonti tedavisi diğer diş teli tedavisine göre hem daha farklı hem de daha fazla özelliği ile gerçekleşmektedir. Lingual ortodonti tedavisinde ilk olarak tedavi olacak hastanın çene ve diş ölçüleri alınmaktadır. Bu veriler doğrultusunda özel braketler bilgisayarlar yardımıyla üretilerek hastaya uygun braketlerin oluşturulmasını sağlamaktadır. Her hastanın çene ve diş yapısı farklı olduğundan dolayı her hastaya özel braketler ve özel tedavi sistemi uygulanmaktadır. Lingual ortodonti tedavisinde  bu aşamalar Gerçekleştikten sonra size özel tedavi planı oluşturularak bu tedavi planının devreye sokulması sağlanmaktadır.

Bu tedavi sisteminin işleyiş mantığı da geleneksel diş teli tedavisine benzemektedir. Takılan braketler doğrultusunda bu tedavi sistemin de diş yapıları yavaş bir şekilde yerine gelmesine yardımcı olmaktadır. Tabi ki doktorunuzun da alanında iyi bir uzman olması gerekmektedir. Eğer Lingual ortodonti tedavisini seçeceksiniz alanında uzman doktorlar tarafından yardım almayı ihmal etmeyin.