Özellikle son yıllarda Bitcoin ile birlikte inanılmaz derece popülerleşen Kripto Para piyasalarında yüzlerce altcoin ve farklı kripto para birimi olduğundan dolayı, binlerce yatırımcı bu para birimleri aracılığıyla parasını katlamaya devam etmekte. Elbette her piyasada olduğu gibi Kripto Para piyasasının da riskleri ve dikkatli takip edilmesi gereken yolları bulunuyor. Yaptığınız bir yatırım Bitcoin örneklerinde olduğu gibi, sizi zengin edebileceği kadar paranızın kısa vadede kaybolmasına da neden olabilir.

Kripto Para piyasalarından uzun vadeli ve iyi odaklanılmış yatırımlar yapmak büyük oranda kazanç getiren bir yöntemdir. Özellikle piyasayı ve para piyaslarını iyi analiz edip, işini iyi yapan bir Kripto Para borsa kurumunu takip edip değerlendirmeleri almak ve her girişimcinin kendi değerlendirmesini yapması sağlıklı olan şeydir. Kripto Para ve Bitcoin'de bir dönem mining(madencilik) denilen olay sayesinde de bilgisayarlar açık bırakılarak, iyi Ekran Kartına sahip olan modellerde Bitcoin kazanımı elde edilmiştir. Hatta bu iş için birkaç yıl öncesine kadar bir ofis dolusu bilgisayar alıp Bitcoin madenciliği yapanlar dahi vardı. Ancak günümüzde Bitcoin'in inanılmaz popüler oluşu ve sonrasında yaşadığı düşüş nedeniyle mining olayı azalarak bitti diyebiliriz.

 Bununla beraber hem uzun vadeli yatırımlarda Kripto Paralar insanları inanılmaz zengin edebiliyorken, örneğin 2010 yılında 100 dolar bitcoin alsaydınzı 2017'de milyon dolarlarınız olabilecekti. Aynı zamanda da al-sat yaparak iyi para takibi ile piyasadan kısa sürede paranızı katlamanız mümkün.

Al sat yaparak para kazanılır mı?

 Al-Sat yöntemi genelde kısa sürede parasını katlamaya çalışan ve risk almayı seven yatırımcılar için doğru bir yöntemdir. Özellikle bazı altcoinler ile yüzlerce çeşit kripto para türünden birisini takip edip ona yatırım yapmak da birçok kişiye çok kısa zamanlar arasında parasını onlarca kat arttırma fırsatı vermiştir. Yine de Kripto Para Piyasasında Al Sat yaparken mutlaka iyi analiz edip, her yatırımın riskli olacağını unutmamanız gerekmektedir. Bilinmesi gereken şey borsa piyasasında uzmanlar her zaman al sat yöntemi yerine yatırım yapılan para biriminden uzun vadede kazanç beklemeyi daha sağlıklı bulurlar. Al Sat yöntemi riski seven ve kendi analizlerine güvenen yatırımcılar için uygundur.

Yatırım yapıp beklemek mi gerekir?

 Birçok borsa uzmanı ve ekonomiste göre uzun vadede yatırım yapmak daha güvenli ve sağlıklı bir yoldur. Kısa vadeli yatırımlar genellikle çok kısa sürede düşüş yaşayıp panikle paranızı çekmenize neden olabilir. Ülkemizde geçmiş yıllarda dolarda olduğu gibi uzun süreli yükselişler Kripto Para piyasalarında da görülmektedir. Örneğin Bitcoin yıllar içerisinde değerini binlerce kat arttırırken, (0.05 Cent'ten 19.000 dolara kadar çıkmıştır, şu an 4.000 seviyelerinde seyretmektedir) Bitcoin'e uzun vadeli yatırım yapan herkes milyoner olmuş durumda.

Kripto paralar nereden alınır?

Kripto Para alımı yapmak için mutlaka güvenilir ve işinde uzman kurumlar tercih edilmelidir. Kişisel verilerinizin korunması ve paralarınızın değerinin saklanması için dünya genelinde hizmet veren birçok kurum bulunmakla birlikte, Türkiye'de tercih edilen kurumların başında BitTurk gibi tanınmış ve binlerce müşterisi bulunan şirketler gelmektedir.

Kaynak : https://bitturk.com/