ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sayesinde üretim aşamasından ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar geçene sürede çevresel etkilerin dikkate alınması ve üretimin sistemli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. ISO 14001 Belgesi, Çevresel performansın dikkate alındığı ve sağlıklı bir sürecin işletilmesinin sağlandığı Çevre Yönetim Sistemi sayesinde işletmenizin başarısı ve güvenilirliği artar.

ISO tarafından belirlenmiş uluslararası standartlara göre kuruluşların öncelikleri tespit edilerek kuruluşun çevre konusunda göstereceği performans arttırmaya çalışılır. Doğal kaynaklar, toprak, su ve havanın sağlığını korurken üretimin gerçekleştirilmesini amaçlayan bu standart ile uluslararası düzeyde üretim yapılmasına imkân tanınır.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sisteminin Amaçları

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Belgesinin alınması kuruluşlar için sıradan bir belgelendirme sürecinin çok çok ötesindedir. Bu anlamda firmaların belgelendirme süreçlerindeki amaçlarını ve hedeflerini aşağıdaki gibi sıralamak mümkün olur.

  • Hem ulusal düzeyde hem de uluslararası düzeyde mevzuata uyumluluk arttırılır,
  • Çevresel performansın artması sağlanırken işletmenin çevre dostu anlayışına katkı sağlanır,
  • Uluslararası rekabet sürecinde firmanın çevreye olan hassasiyeti işbirlikçiler, tedarikçiler ve müşteriler nezdinde iyi geri dönüşleri sağlar,
  • Sermayenin etkin kullanımı ve karlılığın arttırılmasının yanı sıra giderlerde ciddi azalmalar meydana gelir,
  • Çevresel faktörlerin ön planda tutulmasının yanı sıra enerji maliyetlerinde azalmalar yaşanması sağlanır,
  • Afet durumlarında ortaya çıkacak zararların minimize edilmesi ve çevreye olan zararın azaltıması hedeflenir.

Yukarıda sayılan amaç ve faydalarla işletmeniz ISO 14001 sayesinde birkaç adım ileriye taşınır. Peki, ISO 14001 belgesi için yapmanız gerekenler nelerdir?

isobelgesifiyati.com ile ISO 14001 Almak Çok Kolay!

isobelgesifiyati.com olarak yıllardır ISO belgeleri konusunda sunduğumuz kaliteli hizmetler sayesinde ISO 14001 Belgesi başta olmak üzere talebiniz olan her türlü ISO belgesini almanıza yardımcı oluyoruz. Belgelendirme aşamasından önce evrak toplamadan belgeyi alma sürecine kadarki her adımda sizlere yardımcı olarak karşınıza çıkabilecek problemleri bertaraf ediyoruz.

Uzmanlarımızın ön etkili çalışmaları sayesinde ISO 14001 belgesini kısa sürede almanıza imkân tanırken sizden aldığımız danışmanlık ve belgelendirme ücretleri ile de sektörel başarımızı kanıtlıyoruz. Bizimle iletişime geçerek ISO alanındaki bütün ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.