Hollywood yıldızlarının son yıllarda en çok tercih ettikleri yüz tipi olan yanak yağlarının alınması işlemi ülkemizde de gittikçe yaygınlaşmaya başlamış ve Bişektomi yaptıranların sayısı şu sıralar gittikçe artmaktadır. İnce ve keskin yüz hatları kişiye zarif, güçlü ve estetik bir görüntü sağlamaktadır.

Bişektomi Operasyonu Nedir? Nasıl Yapılmaktadır?

Plastik cerrahların kolaylıkla yaptıkları ve kısa sürede gerçekleştirdikleri ameliyatlardır. Ameliyatı yaptırmaya karar vermeden mutlaka bu işlemi yaptıracağınız tecrübeli ve başarılı bir cerraha başvurulması gerekmektedir. Kişinin model talepleri de de dikkate alınarak yapılan işlemlerde doktorun tavsiye önerileri çok daha dikkate alınması gereken bir konudur. İşlem genel veya lokal anestezi altında yapılabilmektedir. Ağız içinde küçük bir kesi işlemiyle yanaklarda çiğneme kasları üzerinde bulunan yağların orantılı bir biçimde çıkarılarak yapılmaktadır. İşlem 30 dakika ile 45 dakikalık bir süre içinde gerçekleştirilmektedir. Bişektomi operasyonunda bichat yağ yastıkçığı yağ alındıktan sonra kesi yanak içinde kalacağından dışarıdan hiçbir şekilde iz olmamaktadır. Bütün ameliyatlarda olduğu gibi, bişektomiden sonra hafif bir ağrı ve şişlik olmakta ancak maksimum 3 gün içinde bu durum tamamen ortadan kalkmaktadır. Ağız içi temizliği doktorun önerileri doğrultusunda yapılması durumunda iyileşme hızlı olur ve herhangi bir enfeksiyon riski oluşmaz. 3-4 hafta sonra tam olarak yaralar iyileşir ve istenilen yüz hattı ortaya çıkar.

Bişektomi Sonrasi Sosyal Hayata Dönüş

Bişektomi yanak inceltme estetiği “Hollywood yıldızlarının yanak estetiği” uygulamasından sonra, geniş ve yuvarlak bir yanak görünümün yerine hatları belirgin ve estetik bir görünüm sağlanmış olunur. İşlem sonrasında hasta günlük işlerine dönebilir. İyileşme süresince hasta enfeksiyonlara karşı ağız hijyenini koruması gerekmektedir. Gargara ve dişlerini fırçalama yapabilir. Bu uygulamada eriyen dikişler kullanılmaktadır. Bu eriyen dikişler birkaç gün içerisinde kendiliğinden kaybolacaktır. Tedavinin tamamen etkisini göstermesi 3-4 haftadır. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra dinç, estetik ve genç bir görünümlü bir yüze kavuşarak günlük hayatınıza daha mutlu şekilde devam edebilirsiniz.

Site: https://www.ekremkeskin.com/bisektomi-yanak-inceltme-estetigi