Ginseng 2000 yıllık geçmişi olan başta Kore, Çin gibi Uzak Doğu ülkeleri olmak üzere aynı zamanda Rusya, Sibirya ve Amerika’da vb. yetişen bir bitkidir. Şifalı olarak bilinen ginseng bitkisinin faydaları çok fazladır. Bu nedenle doğal ve şifa verici bitki olarak çokça tüketilmektedir. Ginseng faydaları nelerdir? Ayrıca ginseng tablet ürünlerini incelemek ve tablet fiyatlarına ulaşmak için https://ginsengtablet.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ginseng Nedir?

Ginseng nedir? ile ilgili olarak özellikle Kore’de orijinal ve yüksek kalitede yetiştirilen bir bitki olduğunu belirtebiliriz. Ginseng Kore’de kameralarla dolu tarlalarda özel olarak yetiştirilir; Koreliler bu bitkinin şifalı yanlarından en iyi biçimde yararlanmak için yetiştirilme aşamasına büyük önem verirler.

Ginseng bitkisi Asya-Kore ginsengi ve Amerikan ginsengi olarak farklılaşmaktadır. Amerikan ginsengi içerik ve yetiştiriliş özellikleri bakımından Kore ginsenginden çok daha az kalitelidir.

Ginseng Bitkisinin Yararları

Ginseng yararları nelerdir? ile ilgili olarak çok sayıda fayda yazılabilir; öne çıkan özellikler aşağıda verilmiştir:

  • Yorgunluk ve enerji düşüklüğü hissedenlere ekstra güç verir
  • Stresi azaltıcı içeriği bulunur
  • Kolesterolü azaltır, kan şekerini dengeler
  • Cinsel bakımdan uyarıcı özelliktedir
  • Erkeklerde performans yükseltmeye yardımcı olur
  • Hafıza-bellek kuvvetlendirme için iyi bir bitkidir
  • Grip gibi hastalıkları önler, vücut direncini arttırır

Ginsengin içinde yer alan Ginsenoside miktarı bitkinin kalitesini belirleyen unsurdur. Miktarı 1-6 mg arasındadır.

Kırmızı Ginseng Özellikleri

Kırmızı ginseng orijinal ginseng olarak da bilinen Kore ginsengidir. Kore’de bu bitki büyük bir özenle ve en iyi koşullar altında üretilmektedir. Tarlalarda kameralar bile takılıdır ve yetiştirilmesi esnasında bitkiler takip edilirler.

Kırmızı ginsenglerde ginsenoside miktarı 3,5 mg ve 6 mg arasında değişmektedir. Kırmızı ginsengler tarlalarda 6 yıl yetiştirildikten sonra kökleri hasat edilmektedir. Çoğu ginseng 6 yıllık olmamaktadır ve bunları orijinal Kore ginsenglerinden ayırmak gerekir.

Ginseng Kullanımları

Ginseng faydaları doğru ve orijinal ürünü satın almanızla artacaktır. Ginseng bitkisi birkaç şekilde satın alınıp tüketilebilmektedir. Ürünün üzerinde 6 yıllık olduğunun belirtilmesi önemlidir. Piyasada ucuza satılan ancak orijinal olmayan ve pek faydası bulunmayan ginsengler bulunur.

Ginseng Satışları: Ginsengler pekmez, ginseng tablet, toz veya kök olarak satılmaktadır. Toz satımlarda orijinalliği kontrol etmek daha zordur.

Kapalı kutularda ginseng alımları yapıldığı takdirde ürünün kaç yıllık olduğuna, ginsenoside miktarına vb. bakılabilir. Kök olarak tüketiminde fayda artar; Koreliler çoğunlukla her yemeğin içine ginseng kökü katmaktadır.

Pekmez olarak ginseng tüketimi birçok insan için daha rahat ve pratiktir. Tablet satışları ise oldukça yaygındır. 3,5 mg üzerinde ginsenoside içeren tabletler daha fazla yarar sağlarlar.