25 ila 35 gün arasında periyotlarla kesilen elektrik faturalarının kesildikten en fazla 10 gün sonrasında ödenmesi gerekiyor. Çünkü son ödeme tarihi fatura kesildikten sonraki 10 gündür. Ödemenizi ise internet üzerinden yapabilirsiniz. Fatura ödeme merkezlerine giderek zaman kaybetmenize ya da sıra beklemenize gerek kalmıyor.

Hatta Enerjisa internet sitesinde yer alan online işlemler menüsü üzerinden de elektrik faturalarınızı saniyeler içerisinde ödemeniz mümkün oluyor. Aylık 500 TL’ye kadar ödemeler için bu yolu seçebilir ve siz de fatura ödemekle zaman kaybetme sıkıntısından kendinizi kurtarabilirsiniz. Peki, faturanızı kaybettiyseniz ne olacak? Bu durumda paniğe kapılmanıza gerek yok. Daha önceki faturalardan herhangi biri elinizde mevcutsa 10 haneli olan sözleşme hesap numarasına ulaşabilirsiniz demektir. Bu numara ile son faturanızı ödeyebilirsiniz.

Faturanız Elinize Ulaşmadıysa Ne Yapmalısınız?

Faturanız gelmediyse bu durumda Enerjisa çağrı merkezini aramanız gerekiyor. Çağrı merkezi üzerinden sayaç okuma talebinizi iletmeniz durumunda görevliler sayacınızı okuyarak faturanızı en kısa zamanda düzenleyecektir. Bu arada faturanız, fatura düzenleme limiti olan KDV dahil 15 TL’nin altında ise düzenlenmiyor. Yani enerji kullanım bedeliniz bu miktarın altındaysa bu durumda faturanız düzenlenmez ve limitin üzerine çıkması beklenir.

Elektrik faturanızla ilgili bir şüpheniz varsa ya da sayacınızın doğru çalışmadığını düşünüyorsanız Enerjisa müşteri hizmetleri birimine ulaşarak konuyla ilgili görüşebilirsiniz. Aynı zamanda Enerjisa internet sitesinde yer alan online işlemler menüsünde yazılı dilekçelerinizi iletmenizi sağlayacak bir seçenek de mevcut. Yazılı olarak da konuyla ilgili bilgi verebilir ve sayacınızın incelenmesi talebinde bulunabilirsiniz.

Elektrik faturaları ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz siteyi ziyaret edin. Örneğin fatura üzerinde yazan kalemlerin açıklamaları ya da ne olduğu hemen herkes tarafından merak ediliyor. Faturanızdaki kalemlerin neler olduğunu öğrenebileceğiniz açıklayıcı bir içerik de sitede mevcut. TRT payı, dağıtım bedeli, enerji fonu, damga vergisi ya da elektrik tüketim vergisi gibi kalemleri detaylıca öğrenebilir ve faturalar ile ilgili yapılan düzenlemeler ve ilgili yasaları da öğrenebilirsiniz.