Cephenin tamamının aralarında 15 mm derz boşluğu olacak şekilde yan yana dizilmesi işlemine cam cephe kaplama adı verilmektedir. Cam cephe uygulaması genellikle iş yerlerinde büyük binalar için uygulanmaktadır. Binanın öncelikle daha prestijli ve profesyonel nitelikte görünmesini sağlamaktadır. Ayrıca bina için ısı ve ışık yalıtımı konusunda üstün nitelik geliştirmeye yarar.

 Cam cephe kaplama günümüzde birçok iş merkezinde uygulanmaktadır. Uygulama amacı öncelikle binaya ayrı bir hava katmaktır. Ayrıca bu sistem silikon, kapaklı ve yarı kapaklı olmak üzere üç şekilde uygulanmaktadır. Peki bir diğer adıyla planer sistemin avantajları nelerdir? Farklı çeşitleri nelerdir?

 Cam Cephe Sisteminin Sağladığı Avantajlar

 Son yıllarda birçok iş merkezinde tercih edilen cam cephe sisteminin sağladığı avantajlar vardır. Öncelikle sistem içeriye nemin girmesini engelleyecek niteliklere sahiptir. Nemi duvarlardan uzak tutar ve ısı kalitesini olumlu yönde etkiler. Yapının inşaatı sırasında cam yünü gibi bir yalıtım malzemesi kullanılmaktadır. Cephe yüzeyi cam cephe ile kaplanırsa ısı yalıtımı kuru kalmaktadır.

 İyi bir ısı yaşıtımı sağlayıp soğuk ya da sıcak havanın içeri girmesini engeller. Bu durum enerji tasarrufu sağlamaktadır. Doğalgaz ve klima giderlerinin azalmasını sağlar. Ayrıca ısı yalıtımı için gerekli olan malzeme israfını önler. Bu durum ise ekonomik anlamda katkı sağlamaktadır. Ayrıca kar, yağmur suyu ve nemin sızmasını engeller. Su geçirmezlik direnci oldukça yüksektir. Bu durum cam cephe sistemiyle mali giderin %1 kısmından daha azına denk gelir.

 Cam Cephe Nerelerde Kullanılır?

 İş merkezlerinde ve ticaret binalarında binanın cephesinin tamamı cam ile kaplanır. Binaya prestij kazandıran bu uygulama aynı zamanda birçok avantajı aynı anda getirir. Ayrıca hastane gibi kamuya açık alanlarda da prestij sağladığı için tercih edilen sistemdir. Son yıllarda en fazla alışveriş merkezlerinde tercih edilen cam cephe sistemi, binaya yalınlık kazandırmaktadır.

 Özellikle özel okul ve üniversitelerin prestij kazanma yollarından birisi cam cephe kaplama uygulamasıdır. Okulun daha profesyonel ve prestijli görünmesini sağlayan kaliteli bir sistemdir. Bu sistemde sızdırmazlık özelliği derzler arasına giydirilen silikonlar sayesinde gerçekleşir. Bu sebeple ekonomik olarak da katkı sağlayan bir sistemdir. Bu durum zamanla birçok kurumda tercih edilme özelliğini garanti altına almaktadır.