Vücut tipi, yani vücut proporsiyonu kolumuzla bacağımızın, belimizle kalçamızın, bacağımızla üst bacağımızın birbirine olan oranına deniliyor. Her bayanın vücut tipi birbirinden farklıdır. Bu nedenle farklılık gösteren vücut tipine göre giyinilecek kıyafetlerde birbirinden farklı olmalıdır. Yapılan tesettür kombinlerin başarılı olması için, kıyafetin güzel olması yeterli olmaz. Bununla beraber vücut tipine uygun kıyafetler seçmek gerekmektedir. Vücut tipine uygun seçilmeyen kombinler başarılı olmaz ve tam tersine itici bir görüntü ortaya çıkarır. tesettür giyim de vücut tipine göre kıyafet seçimi vücut proporsiyonuna göre değişiklik göstermektedir. Vücut proporsiyonları kalıplaşmış 4 vücut tipi vardır. Bunlar elma vücut tipi, kum saati vücut tipi, armut vücut tipi ve dikdörtgen vücut tipi olarak sınıflandırılmaktadır.

Vücut Tipine Göre Kıyafet Seçimi

Elma vücut tipi, göğüs ve karın bölgesi daha büyük olan yuvarlak hatlı vücut tipidir. Bu tür vücut tipine sahipseniz daha salaş kıyafetler seçilmesi gerekmektedir. Seçilen salaş kıyafetinden ne çok bol ne de çok dar olması gerekmektedir. Tam vücut bedeninde olması, daha şık bir görüntü elde etmenizi sağlar. Vücut tipiniz dikdörtgen vücut tipi ise bu vücut şekli omuzlar geniş bel inceliği az olan vücut tipidir. Bu vücut tipine göre kıyafet seçiminde çok fazla zorluk çekilmez. Yapmanız gereken şey omuz vatkalı kalıplı duran kıyafetler seçmemeniz ve kemer takmamanız gerekmektedir. Bu kurallara uyulduğu takdirde daha zarif görünüm elde edebilirsiniz. Diğer bir vücut tipi olan armut vücut tipinde ise omuzlar dar, kalçalar geniştir. Böyle bir vücut tipine sahipseniz seçtiğiniz kıyafetlerde omuzlar vatkalı olmalıdır. Bol ve düz kesim kıyafetler tercih edebilirsiniz. Son vücut tipi olan kum saati vücut tipi, en ideal vücut tipidir.  Böyle bir vücut tipine sahipseniz, istediğiniz hemen hemen tüm kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

Tesettür Seçim Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yakın zamanlara kadar tesettürlü hanımlar genellikle tek tip kıyafet giyinmekteydiler. tesettür kıyafetler çeşit olarak az ve sınırlıydı. Günümüzde ise herkesin tarzına, rahatlığına, stiline ve inancına göre birçok seçenek mevcuttur. Artık tesettürlü hanımların tek sorunu, tarzına uygun elbise bulmamak değil hangi modeli seçeceğine karar verememesidir. Tesettürlü bayanlar, elbise seçerken öncelikle dikkat edilecek husus giysinin tesettüre uygunluğudur. Yani seçilen kıyafet bedene yapışmayacak, çok ince olup içini göstermeyecek kumaş türünden seçilmelidir. Giyilen tesettür elbise  ne çok salaş ne de çok dar olmamalıdır. Seçilen kıyafet bedeninize uygun olmalıdır, aksi takdirde olduğunuzdan daha kilolu veya daha kısa görünebilirsiniz.