Son dönemlerde emlak konut satışı açısından oldukça önemli çalışmalar yapılan Akhisar’da geçtiğimiz günlerde emlakçılar odası yeniden bir buluşma gerçekleştirdi. Son dönemlerde Manisa’nın Akhisar ilçesinde emlak konut alanında yaşanan gelişmelerden dolayı emlakçılar sık sık bir araya gelme ihtiyacı duyuyorlar. Bölgede gerçekleşen konut satışlarının hızlı bir şekilde artması, fiyat ve satış stratejileri açısından emlakçıların birbirinden haberdar olma isteğini de beraberinde getiriyor. Dolayısıyla son dönemlerde Akhisar’da emlakçı toplantılarının hızlı bir şekilde arttığını söylemek yanlış olmaz.

Akhisar’da 2018 yılında yapılan toplam konut satışı miktarının açıklanması ile birlikte, Manisa’ya en çok kar getiren ilçenin emlak konut satışları açısından Akhisar olduğu doğrulandı. Bununla birlikte emlak fiyatlarının da artışa geçmesinden sonra, pek çok kişi bu artıştan emlakçıları sorumlu tutmaya başladı. Emlakçıların konut fiyatlarında toplu oynamalar gerçekleştirdiğini düşünen kişilerden dolayı ise Emlakçılar Odası bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

 Yapılan açıklamaya göre Manisa’nın Akhisar ilçesindeki konutların artışının bölgedeki konutlara duyulan yüksek talep olduğu belirtildi. Emlakçıların yasal kar oranlarına ekstra bir kar eklemedikleri ve değişen koşullar doğrultusunda konut fiyatlarının da kendiliğinden değiştiğini belirten emlakçılar, bundan dolayı suçlanmaktan dolayı üzgün olduklarını da belirttiler. Yapılan toplantıda aynı zamanda odanın başkanı da kısa bir konuşma yaptı. Akhisar’da her bir bireyin kendi evine sahip olmasını emlakçıların da çok isteyeceğinin belirtildiği konuşmada, 3 farklı etkenin Akhisar satılık ev satışlarının fiyatlarını arttığı belirtildi. Bu etkenler ise aşağıdaki şekilde sıralandı: 1- Akhisar’da artan konu satışları yatırımcıların talebin arttığı konusunda bir görüşe sahip olmalarına ve konut fiyatlarını yukarıya çekmelerine sebep oldu. 2- Geciken imar izinleri bölgedeki konutların olduklarından da daha değerli hale gelmesine sebep oldu. Bu durum ise fiyatların artması ile sonuçlandı. 3- Bölgede yapılan inşaat çalışmalarında yapı malzemelerinin çok yüksek fiyatta olması, konut fiyatlarının da yükselmesine sebep oldu.

Konut fiyatlarının azaltılabilmesi için bu değişikliklerin üzerinde çalışma yapılması gerektiğini belirten emlakçılar, kendilerinin de fiyatların düşmesini dilediklerini de belirttiler. Flatfy tarafından yayınlanan aşağıdaki tabloda da görüldüğü üzere Akhisar’ın ortalaması, bazı kategorilerde 2. Bazı kategorilerde ise 1. Sıradadır.

/Users/mustafaalisivisoglu/Downloads/Cities/Manisa/January 19/Screenshot_2019-01-25 Table renderer - Sirius.png

Manisa’da Prime Projesi’nin İhalesi Gerçekleştirildi!

Manisa’da emlak konut projeleri her geçen gün hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bu emlak projelerinden bir tanesi de Prime Projesi olarak adlandırılan modern ve nezih bir konut projesi. Prime Projesi, aslında Büyükşehir Belediye’sinin kendisine ait lan ve yeni bir yaşam alanı ortaya çıkarmak amacı ile uyarlanan bir proje. Proje içerisinde alışveriş merkezinden konutlara, bu konutlardan ise sosyal tesislere kadar pek çok yapı inşa edilmesi planlanıyor. Bu proje için ise oldukça geniş bir alan tahsis edilmişti. Bu proje sonrasında Manisa satılık daire seçeneklerinin de artması bekleniyor.

Manisa’daki Prime projesinin hangi şirket tarafından gerçekleştirileceğini belirlemek üzere bir ihalenin yapılacağı daha önce resmi olarak açıklanmıştı. Yapılan açıklamada aynı zamanda ihale şart ve kuralları da belirtilmişti. Bu kapsamda gerçekleşen ihale geçtiğimiz günlerde resmen sona erdi ve şirketin hangi şirket olacağı belirlendi. Manisa Prime Projesi içerisinde tam 210 odalı bir otel yer alacak. Bu otel sayesinde bölgedeki iş ve turizm faaliyetlerinin daha nezih bir alanda sürdürülmesine olanak sağlanacak. Bölgede inşa edilecek alışveriş merkezinin de son derece lüks olması bekleniyor. Proje içerisinde ayrıca iş yerleri için de ofis bölümleri olacak. Projede yer alacak ofis alanı ise toplamda 13 katlık bir rezidans binası şeklinde belirlendi. Proje biter bitmez ilanları pek çok internet sitesinde yer almaya başlayacak.