Madalyon Psikiyatri Merkezi, aile terapisi yöntemleri ile Çocuk Ergen, Aile ve Yetişkin Bölümü dahilinde hizmet veriyor. Aile terapilerinde, aile bir sistem olarak ele alınır ve bu sistemi oluşturan tüm bireylerle görüşme yapılarak terapi uygulanır. Daha mutlu bireyler ve aileler için uygulanan terapi yöntemleri, Madalyon Klinik uzman kadrosu ile sunuluyor. Ankara- Kavaklıdere, İstanbul- Levent ve Suadiye kliniklerinden kesintisiz sağlık hizmetleri ile profesyonel terapi hizmeti sunuluyor.

Aile Terapisi Nedir?

Aile bireyleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve iletişim sorunlarının çözümlenmesi için uygulanan aile terapisi uygulamalarında, tüm aile bireylerinin ruhsal sağlığının ve psikolojik iyilik halinin korunması temel hedeftir. Aile terapilerinde aile, bir bütünü oluşturan sistem olarak ele alınır. Her bir aile üyesinin birbiriyle olan ilişkisi aile sistemi içinde değerlendirilir, çatışma çözümüne yönelik müdahaleler bu kapsamda ele alınır.Aile terapileri genellikle 60 dakika süren seanslar ile uygulanır. Seans aralıkları ise genellikle 15 günde bir olacak şekilde düzenlenir.

Madalyon Klinik Aile Terapisi Uygulamaları?

Aile terapisi uygulamalarında, ihtiyaca göre bireysel tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir. İlaç tedavileri, terapi konularına göre kombine olarak sunulan uygulamalar arasındadır. Madalyon Klinik aile terapisi ve tedavi yöntemleri, çocuk odaklı aile terapileri şeklinde de uygulanabilmektedir. Aile terapileri dahilinde; iletişim sorunları, çatışma çözümü, boşanma süreci, cinsel işlev bozuklukları, cinsel kimlik ve yönelim, davranış bozuklukları gibi konular ele alınmaktadır. Ayrıca evlilik öncesi danışmanlık terapileri de aile terapileri kapsamında değerlendirilir. Kronik hastalıklar, madde bağımlılığı (alkol kötüye kullanımı gibi), çocukluk ve ergenlik döneminde gözlenen sorun alanları (uyum güçlüğü gibi) gibi konular da aile terapisinin uygulama alanları arasındadır.

Madalyon Klinik Randevu

Aile terapisi randevuları için online ve telefonla erişim seçenekleri sunuluyor. Türkiye’nin her yerinden ve tüm GSM hatlarından 444 85 90 numaralı hattan veya www.madalyonklinik.com web sitesinden günün her saati erişim sağlanabilir, bilgi ve randevu alınabilir. Yas süresi, geriatrik psikiyatri olarak bilinen yaşlılık psikiyatrisi, blumia ve anoreksia nevroza gibi yeme bozuklukları, yetişkinlerde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi konularda tedavi ve terapi programları sunuluyor. Madalyon Psikiyatri Merkezi, online terapi ve telefonla terapi uygulamaları dahilinde aile terapi hizmetinden yararlanılabilir. Tüm tedavi ve terapi alanları hakkında detaylı bilgi edinmek için [email protected] mail adresinden hizmet veriliyor.