Retro giyim tarzı bir süredir popülerliğinin zirvesini yaşıyor. Geçmiş dönemlerde moda olan parçaların yeniden popülerleşmesini tanımlamak için retro kelimesi günümüzde genellikle vintage ile karıştırılmaktadır. İki tarz birbiri ile ciddi benzerliklere sahip olduğu kadar bir o kadar da ayrıdır. Retro olarak tanımlanan parçalar günümüzde retro olarak kabul edilen pek çok dönem vardır. Örneğin pop art 1950’li yıllarda başlayan ve 1960’lı yıllarda popülerleşen bir tarz olarak bilinirken günümüzde yeniden moda olmuştur. Retro parçalar farklılıkları ve geçmişten gelen yansımaları ile dikkat çekerken stilinde değişiklik yapmak isteyenler için harika bir çözüm olarak öne çıkmaktadırlar. Doğru kullanıldığı zaman her tarz stilinizde harikalar yaratırken retro geçmişe olan özleminizi en iyi şekilde yansıtacak tarz olabilir.

Desenlerin Ruhu

Retro parçaları desenlerinden ayırt edebilirsiniz. Bir döneme damgasını vuran puantiyeler günümüzde retro olarak kabul edilmektedir. İrili ufaklı kullanılan puantiyeler tek renk ya da çok renk olarak tercih edilebilir. Genellikle volanlı gömleklerin ya da çan eteklerin üzerinde tercih edilen puantiyeleri rahatlıkla bu tarzı denemek istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Belirli bir düzeni takip ederek sıralanmış geometrik şekilleri de retro olarak kabul etmek mümkündür. Artı ya da çarpı işareti formundaki desenler geçmiş dönemlerin en popülerleri arasında yer alırken bu desenler kontrast oluşturan renklerle basıldığında bu tarza oldukça uyum sağlarlar. Retro tarzı denemek istediğiniz zaman mutlaka desenleri başarılı bir şekilde kullanmaya dikkat etmelisiniz. Bu stilde minimal ve modern çizgiler çok sık kullanılmazken motif desenler genellikle vintage parçalarda bulunmaktadır.

Retro Kesim Parçalar

Yaz mevsiminde kullanabileceğiniz retro kıyafetler size geniş seçenekler sunar. Çan etekler, bele oturan karpuz kol elbiseler, yüksek bel şortlar bu tarzı en iyi şekilde yansıtabileceğiniz parçalardır. Parçaları seçerken renkler ve desenler konusunda günümüz modasından esintileri diye geçmiş dönemin modasını takip etmeniz doğru olacaktır. Zıt renkleri kullanmak ve bu parçaları dolgu topuk ayakkabılarla tamamlamak retro tarzınızı öne çıkarmanızı sağlar. Salopetler daha rahat bir tarz isteyenler için retro tarzında kendini gösterirken oduncu gömlekleri de serin yaz gecelerinde kullanabilirsiniz. Bebe yaka gömlekler ya da sadece işlemeli şık yakaları rahatlıkla kombinlerinizde tercih edebilirsiniz. Serin günlerde renkli muz çorapları açık ayakkabılarla kullanarak geçmişe ait her detayı günümüzü taşımış olursunuz.

Aksesuarlarla Stilinizi Tamamlayın

Yazın vazgeçilmezi olan güneş gözlükleri ve saç bantları ile retro tarzınızı tamamlayabilirsiniz. Bu stilde öne çıkan büyük çerçeveli ve renkli gözlük modellerini yaz aylarında rahatlıkla stilinizi daha dikkat çekici bir hale getirmek için tercih edebilirsiniz. Retro desenlere ya da renklere sahip saç bantları ile o döneme ait saç modelleri yapabilir hatta ikonik kırmızı beyaz bandanalar ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Büyük halka küpeler, boncuklu bilezikler ve halhallar retro giyim tarzınız için tercih edebileceğiniz aksesuarlar arasında yer almaktadır.