3. Dalga Kahveciler ile beraber kahve demleme yöntemleri hiç olmadığı kadar çok çeşide sahip oldu. Bu çeşitler kendi aralarında kullanılan kahvenin çekimi, yapılan kahvenin dokusu, aroması ve sertliği gibi çeşitli farklılıklar barındırıyor.

Aeropress Yöntemi

Aeropress yöntemi 2005 yılında Amerikalı tasarımcı Alan Adler tarafından geliştirilen bir yöntem. Alan Adler uzun süre kahve demleme teknikleri üzerine çalıştıktan sonra sonra kahveyi etkileyen üç önemli unsur olduğunu fark etti. Aeropress kısa sürede kahve tutkunları arasında çok popüler bir yöntem oldu. Aeropress demleme yönteminde kullanılan ince öğütülmüş kahve diğer yöntemlere göre daha yoğun gövdeye sahip oluyor.

Hario V60 Yöntemi

En popüler kahve demleme yöntemlerinden birisi olan Hario V60, 1921 yılında Japonya’da kurulan Hario şirketi tarafından geliştirildi. Kimya laboratuvarları ve tıbbi merkezler için ısıya dayanıklı camlar üreten firma 2005 yılında V60 cone dirpper ürününü geliştirdi. 60 derecelik koni ile demlenen yöntemde orta ince öğütülmüş kahve kullanılıyor.

Syphon Yöntemi

Syphon kahve demlemenin en gösterişli yöntemlerinden bir tanesi. 1830’lu yıllarda Berlin’de geliştirilmiş olan syphon yöntemi ile berrak ve berrak bir kahve elde ediliyor. Kahve iki cam pot arasında buhar basıncı ile demleniyor. Syphon yöntemi günümüzde en çok Japonya’da tercih ediliyor ve ince öğütülmüş kahve kullanılıyor.

Chemex Yöntemi

Chemex, 1941 yılında Alman bilim adamı Peter J. Schlumbohm tarafından icat edildi. Kimya doktoru olan Schlumbohm laboratuvarda kullandığı araçlardan faydalanarak Chemex yöntemini ortaya koydu. Chemex 1956 yılında modern zamanın en iyi tasarımı seçildi. Bu yöntemde de orta ince öğütülmüş kahve çekirdeği kullanılmaktadır. Schlumbohm aynı zamanda günümüzde neredeyse her evde bulunan sürahi şeklindeki kettle ürününün tasarımcısıdır.

Kalita Wave

Kalite Wave yöntemi, Hario V60 ile french press kahve demleme yöntemi arasında yer alan bir yöntemdir. Kalita yönteminde metal filtre kullanıldığında french press kıvamında, kağıt filtre kullanıldığında ise auto drip kahve kıvamında bir kahve elde edilmektedir. Alman ev kadını Melitta Bentz, 1908 yılında kağıt filtreyi bulduktan sonra bu yöntemi geliştirmiştir. Kalite Wave de en çok kullanılan kahve demleme yöntemlerinden birisidir.

Moka Cezvesi

Moka cezvesi, 1933 yılından bu güne evde kahve demlemenin en kolay yöntemlerinden biri olarak kabul ediliyor. Moka cezvesini geliştiren, Alfonso Bialetti, Fransa’da alüminyum fabrikasında çalışırken işten ayrılarak memleketi İtalya’ya geldiğinde icat ettiği moka cezvesini geliştirirken ilkel bir çamaşır makinesinden ilham almış. Moka cezvesinde ince öğütülmüş kahve demlenmektedir.

French Press

Cafetiere olarak da bilinen French Press, en kolay kahve demleme yöntemlerinden bir tanesidir. Ayrıca ucuz olmasından dolayı evlerde sıkça tercih edilmektedir. 1929 yılında İtalyan Attillo Calimani tarafından patenti alınsa da aslında french pressin geçmişi 1600’lü yılların sonuna dayanmaktadır. Kahve tanelerinin, french pressin filtrelerinden kaçmaması için kullanılacak olan kahvenin kalın öğütülmüş olması gerekmektedir.