Düğün davetiyeniz misafirlerinizin düğünden önce ilk göz attığından ve düğün hakkında fikir sahip olduklarından dikkat çekici ve güzel olmalıdır. Nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? Bu yazı size yol gösterecek.

Düğün Tarzınızı Hissettirin

Günün yeri ve saatini listelemenin yanı sıra, davete daha özel olarak, tarzı-düğün şeklinize işaret ediyor. Davetiye stili seçebilmeniz için,alışverişe başlamadan önce düğünün türü (klasik, şık, rahat ve modern) ile ilgili bir fikriniz olmalıdır. Sonra ilham almak için web sitelerine ve diğer çiftlerin düğün davetiyelerine göz atın. Bu size fikir verebilir.

Renklerinizi Seçin

Düğün renklerinizi de düşünün. Düğün davetiyelerinize renk tonlarınızı ve motifinizi (varsa) dahil etmeniz ve daha sonra bunları yapışkan bir görünüm elde etmek için düğün davetiyenizin geri kalanına (menüler ve tören programları gibi) taşımanız da mümkündür. Resmi düğün davetiyeleri için fildişi, krem veya beyaz kart stoğu siyah veya altın bir yazı tipi ile eşleştirilirken, davetinizi renkli veya metalik yazı tipleri, kağıt stoğu, zarflar ve gömleklerle de zenginleştirebilirsiniz. Renklerinizi seçerken okunabilirliği göz önünde bulundurun.

Şekilini ve Boyutlarını Seçin

4.5 inç-by-6.25 inç dikdörtgen kart, düğün davetiyeleri için geleneksel boyut ve şekildedir. Ancak çiftler dairesel, taraklı ve kare davetiyelerle daha eğlenceli veya modern renkler kullanıyor. Standart zarf boyutundan uzaklaşmanın nakliye hantal boyutunu artırabilir veya ekstra büyük davetiye göndermek daha fazla maliyete neden olabilir.

Okunabilir Olduklarından Emin Olun

Renkleri ve desenleri göz önüne aldığınızda metni unutmayın okunabilir ve görünebilir olamalı. Genelde hafif zeminlerde açık mürekkep ve koyu renkli zeminlerdeki koyu mürekkeplerden kaçının. Sarı ve pasteller okumak için zorlu renklerdir, bu nedenle bunlarla devam ediyorsanız, arka planın kelimelerin ortaya çıkması için yeterince zıt olduğundan emin olun veya bu renkleri metin yerine tasarıma yerleştirin. Ayrıca, aşırı okunur yazı tipi gibi zor okunabilen yazı tiplerine karşı dikkatli olun; güzel harfler için okunabilirliği feda etmek istemezsiniz.

Kelimenizi Akıllıca Seçin

Davetiyenizi ifade etme kurallarını öğrenin. Geleneksel olarak, törenin yapıldığı zaman da dahil olmak üzere her şeyi hecelemelisiniz. Klasik düğün davetiyelerinde, ev sahibinin adından sonra her zaman bir talep hattı bulunur. Sözcük barındırma durumu değiştikçe, dolayısıyla eklenmesi gereken herkesi eklediğinizden emin olun.

Düğünün İçeriği Tam Olarak Yazın

Davetiyelerde menülerinizi, programlarınızı ve teşekkür notlarınızı yazın. Böylelikle, katılan kişilere bir fikir vermiş olursunuz. Uzun yoldan gelenler ve ya farklı planları olanlar programınıza göre paln yaparak rahatça düğününüze gelebilirler.

Erken Başlayın

Düğünden altı sekiz ay önce çalışmalara başlayın son ana sıkıştırmayın. Birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilir veya ne kadar gösterişli olduğunuza bağlı olarak bunları basmak uzun sürebilir. Kayıt tarihleriniz davetiyelerinizle eşleşmese de, her şeyi sipariş etmeniz sizi para tasarrufu yapabilir ve davet sürecini daha kolay hale getirebilir. Davetiyelerini dört ila beş ay arasında sipariş etmeyi amaçladıklarından düğününden altı ila sekiz hafta önce postaya hazırsınız.