Haber Merkezi

 

Akhisarlı genç girişimci Alpaslan Kul geliştirdiği yeni ürün tartımobil ile zeytin sektöründe ve endüstriyel tarım ürünü ticaretinde önemli bir yeri olan tartım ve taşıma işlemini birleştirdi.


Ürününün benzeri olduğunu ancak kendi ürününün tamamen kendi tasarıı olduğunu belirterek; “Tartımobil üzerinde uzun zamandan beri çalıştığım bir ürün. Bölgemizde tarımı yapılan zeytin sektöründe çok önemli bir açığı kapatacağına inanıyorum. Ham zeytin alımı yapan, zeytin yağı fabrikası işleten, zeytin kuyusu ve paketleme, ambalajlama yapan firmaların çok tercih ettiği tartımobil, hem tartım için zaman kaybını önlüyor hem de işletme sahibine bir eleman kazandırıyor. İşlerin hızlanmasını isteyen firma sahipleri ürün siparişlerini vermeye başladı. İlk olarak Kaanlar Gıda’ya satışımızı yaptık. Kendileri ürünümüzü inceledi, ihtiyaçlarına yönelik çok faydalı olacağını belirterek ilk etapta bir sonra da devamını satın alacaklarını söyledi. Kaanlar Gıda’ya bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.


GARANTİLİ VE DAYANIKLI


Ürünlerinin iki yıl firma garantili olduğunu belirten Kul; “Tartımobil, malzeme olarak her türlü çalışma koşullarında paslanmaya, korozyona karşı dayanıklıdır. Malzeme, üretim tekniği ve boya kaplama teknolojisi ile uzun süre sorunsuz olarak çalışabilmektedir. Beş kasa zeytini bir defada tartabilen tartımobil 400 kg tartı kapasitelidir. Hem açıktan hem de sıralanmış kasa gurubu içinden kasaları tek manevra ile yükleyip tartıp taşıyabilme kolaylığı sağlıyor.”diyerek ürünün teknik özellikleri hakkında bilgi verdi.


ÜRÜN PATENTİNİ ALIYORUZ


Geliştirdikleri ürünün ileride önemli bir ticari hedefinin olduğunu belirten Alpaslan Kul; “ Bir çok sektörde ihtiyaca cevap verebilecek özelliklere sahip tartımobil için panent çalışmamız devam ediyor. Ürünün tüm tasarım, imalat ve satış yetkisi bize ait. İleride hukuki sorunlar yaşamamak için gerekli girişimleri yaptık” dedi.