Akhisarpress.com - ÖZEL - Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile sermaye şirketlerine getirilen web sitesi kurma konusunda 1 Temmuz 2013'e kadar yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketlerin sorumlularını 6 aya kadar hapis cezası ve 300 güne kadar adli para cezası bekliyor.

Birçok şirketin hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığı yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile sermaye şirketlerine getirilen web sayfası kurma zorunluluğunda zaman daralıyor.

Akhisar’da 3 yıldır Web Tasarım ve İnternet Hizmetleri sektöründe hizmet veren Aspro İnternet Hizmetleri sahibi Özgür Cebe; Şirketlerin yeni TTK'ya uyumlu hale gelmeleri gerektiğini belirterek, bu şirketlerin anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler olduğunu söyledi.

Cebe, web sayfasının kurulmasıyla birçok şeyin resmiyet kazandığını belirterek, web sayfası kurmak isteyen şirketlerin, çantacılar denilen herhangi bir yeri olmayan kişilere değil profesyonel ve kurumsallaşmış firmalara sitelerini yaptırmaları çağrısında bulundu.

Yapılacak web sitelerinin domain ve hostinglerinin yıllık olarak değiştirilip yenilenmesi gerektiğini ifade eden Cebe, "Bu konuda kapsamlı, kurumsal çalışmayan firmaların bunları takip etmesi çok zordur. Bunlardan kaynaklı hem güncellenmesi gereken dinamik web sitelerinin sistemleri kurulmuş en azından bunu adım adım takip eden günübirlik değişikliklerle ilgili de istediği anda hemen bulabileceği firmalar olması gerekiyor" dedi.

Web işi yapanlar konusunda esnaf ve şirketlerin bazı sıkıntıları olduğuna işaret eden Cebe, "Özellikle bu bölgede devamlılığı olmayan web şirketleriyle karşılaştık. Sayfanızı hazırladıktan sonra güncelleme konusunda onlardan bir şey isteniyor. Ancak hazırlayan arkadaşı bulmak mümkün değil. Devamlılık çok önemli, bölgemizde buna ciddi anlamda ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Aspro İnternet hizmetleri olarak Akhisarlı firmalara sürekli destek verdiklerini belirten Cebe, web sitesi yaptırmak isteyen firma yetkililerine ücretsiz bilgi paylaşımında bulunduklarını, web sitesi yaptırmadan araştırma yapmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.