2012 Yılı Ürünü Zeytinyağı Fark Ödemesi Desteklemesi çerçevesinde Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuruda bulunan üreticilerin destekleme listeleri 07 Ekim 2013 tarihinden itibaren İlçe Müdürlüğü hizmet binası ile köy muhtarlıkları ve beldelerde askıya çıkarılıyor.

Zeytinyağı Desteklemesi çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek şunları söyledi; İlçe Müdürlüğümüze 2012 yılı ürünü zeytinyağı fark ödemesi desteklemesi kapsamında başvuruda bulunan 654 üreticimizin başvuruları değerlendirilmeye alınmış ve çalışmalar tamamlanmıştır. 654 üreticimiz tarafından satış faturası teslim edilen 1.718.497 kg zeytinyağı ürünü için üreticilerimize 859.248,69 TL fark ödemesi desteği yapılacaktır.

2011 yılı ürünü zeytinyağı için 2012 yılında İlçe Müdürlüğümüze başvuruda bulunan 382 üreticinin, satış yaptığı 876.853,46 kg zeytinyağı karşılığı olarak, 438.426,72 TL zeytinyağı destekleme ödemesinden yararlandırıldığını belirten İlçe Müdürü Şenyürek "2012 yılına oranla bu yıl zeytinyağı destekleme primine başvuruda bulunan üretici sayımızda % 71, Bakanlığımızca ödenecek destekleme tutarında ise % 96 lık artış olmuştur.

Zeytinyağı fark ödemesi listeleri Bakanlık Tebliği gereğince 07 Ekim ile 11 Ekim tarihleri arasında 5 gün süreyle İlçe Müdürlüğümüz hizmet binası ile köy muhtarlıkları ve beldelerde askıya çıkarılacaktır. Üreticilerimizin varsa itirazlarını askı süresi içerisinde yazılı olarak İlçe Müdürlüğümüze yapmaları gerekmektedir. Askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise icmallerdeki bilgiler doğru kabul edilecek, daha sonra yapılacak itirazlar, değerlendirmeye alınmayacak ve herhangi bir hak doğurmayacaktır.

Haksız yere yapılan fark ödemesi destekleri, ödeme tarihinden itibaren 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesine göre hesaplanacak gecikme zammı ile birlikte, anılan Kanun hükümlerine göre geri alınacaktır. Haksız ödemenin yapılmasında ödemeyi sağlayan, belge veya belgeleri düzenleyen gerçek ve tüzel kişiler geri alınacak tutarların tahsilinde müştereken ve müteselsilen sorumlu tutulmaktadırlar. Fark ödemesi desteklerinden haksız yere yararlandığı tespit edilen üreticiler, beş yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacaklardır. " dedi.