İlçemizde hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı İsaca mahallesindeki aşılama ve küpeleme faaliyeti yürüten görevli veteriner hekimlere İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılıç da eşlik etti.

İsaca mahallesi, hayvan yetiştiriciliğine uygun yayla havası ve muhteşem doğası ile ön plana çıkıyor. Baharın sona ermesiyle birlikte hayvancılıkla uğraşan mahalle sakinleri, Sıdan Yaylasına göç ederek yaz aylarını çadırlarda geçiriyor ve hayvanlarını da yayladaki meralarda otlatıyorlar. Bu sene 100 civarında çadırın bulunduğu Sıdan Yaylası, 1224 metre rakımı ile Akhisar’ın en yüksek noktası olan Sıdan Dağı’nda yer alıyor.

İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesindeki Hayvan Sağlığı biriminde görevli veteriner hekimlerin, Bakanlığın 2019 yılı Aşılama Programı dahilinde İsaca mahallesindeki yaylalarda yaklaşık 4.000 baş hayvana aşılama yaptıkları vurgulanırken, 1.900 baş hayvana da küpe uygulaması yapıldığı belirtiliyor. Çalışmaları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Sıdan Yaylasındaki hayvan yetiştiricilerini ziyaret eden İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılıç, İsaca mahallesi halkının tarım ve hayvancılık yönünden karşılaştığı sorunları ve taleplerini dinledi. Ziyaret esnasında, yaylanın serin havasına karşın gayet sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen çiftçi toplantısında, üreticilerin İlçe Tarım Müdürünü yanlarında görmekle mutlu olduklarını ifade ederek, veteriner hekimlerin yayla hayvancılığının gelişmesine sağladıkları katkı ve gayretleri nedeniyle Müdür Kılıç’a teşekkür ederek duydukları memnuniyeti dile getirdikleri belirtiliyor.