Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birlikleri Merkez Birliği ile Türkiye Sulama Birlikleri Merkez Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği  5 gün süren eğitim çalışması Antalya Side Sentido Turan Hotel’de yapıldı. Eğitim çalışması sonunda  yapılan  sınav sonunda  katılımcılardan 107  kişi başarılı olup  sertifikalarını aldılar.

Eğitim çalışmasının ilk gününde açış konuşmaları yapıldı. İlk konuşmayı TÜSKOOP-BİR Genel başkanı Halis Uysal, ikinci konuşmayı KÖY-KOOP Genel Başkanı Yakup Yıldız, Sulama Birlikleri adına Çukurova Sulama Birlikleri Derneği Genel Başkanı Faruk Umar ve  Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Muammer Niksarlı toplantıyı takip eden ortaklara  açıklayıcı bilgiler verdiler. Günün son konuşmasında Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin Türker, “Türkiye’de Milli Tarım Projesi ve Sulama Yönetimi” konusunda  toplantıya katılan kooperatif ve Birlik ortaklarına geniş açıklamalarda bulundu. Sorulara samimiyetle cevap verdi.

Toplantının ikinci gününde her üç kuruluşun temsilcileri, Mehmet Ergücan, Faruk Umar ve Recai Ünal, “Sulama Birliklerinin Önemi ve Sulamayla İlgili Gelişmeler” başlığı altında Panelde konuşmacı olarak sunumlarını yaptılar. Toplantıya katılanların sorularını yanıtladılar. Panel Sonrası Bakanlık Kontrolörler Dairesi Başkanı Kutlu Özdemir bakanlığın uygulamaları hakkında geniş açıklamalarda bulundu.

Toplantının devam eden sürecinde eğitim programına geçilerek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kontrolörler Başkanlığı başkan yardımcısı Serdal Koç Genel Muhasebe ve denetim konularında, KÖY-KOOP Genel Müdürü Turgay Solmaz ve Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selami Sedat Akgöz Genel Kooperatifçilik konularında 40 saat süreli Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi kapsamında, (KOOPGEP) programı eğitimi verildi. Eğitim sonucunda katılımcılar değerlendirme sınavına tabii tutuldular. Başarılı olan 107 katılımcı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce düzenlenen kurs bitirme belgesi verildi.