Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Doğan Ensivri, 2014 Yılı Tarımsal Desteklemeler Kararnamesi ile ilgili üreticilere seslendi. 
Ensivri; “Son birkaç günde bu yıl desteklemelerin iptal edildiğine dair bazı söylentiler çıkmıştır. Bu söylentiler üreticiler arasında tedirginlik yaratmaktadır. Kararname çıkmıştır sadece uygulama esasları tebliğinin resmi gazetede yayımlanması beklenmektedir” dedi. 

2014 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin 2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 12 Nisan 2014 tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı. 

Kararın “Hayvancılık Desteklemeleri” başlıklı 4.Maddesinin 19.fıkrası besilik erkek sığırı destekleri ile ilgili olduğunudan bahseden Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Doğan Ensivri, bu yıl, yurt içi fiyatların oluşumuna etki edeceği gerekçesi ile Ekonomi ve Maliye Bakanlıkları ile Hazineden sorumlu Başbakan Yardımcılığı tarafından hayvan başına verilecek destek miktarı yazılmadığını belirtti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bu miktarı belirleme yetkisi verildiğini vurgulayan Başkan Ensivri;  “Zamanı geldiğinde Bakanlık bu miktarı açıklayacaktır. Sistemin açılması ve dosya kabulü uygulama esasları tebliği çıktıktan sonra yapılacaktır. Bu nedenle pek yakında yine Resmi Gazetede yayınlanacak tebliğin beklenmesi gerekiyor” diye konuştu.