Akhisarpress.com

 

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi ile ilgili uygulama esasları hakkında Akhisar’lı yatırımcılara bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 


Akhisar Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, Akhisar Ticaret Borsası genel sekreteri Gökmen Dikili Altaş, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme şubesinden konu uzmanı Yılmaz Usta, mühendisler ve  yatırımcılar katıldılar.


Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek yatırımcılarımız ile konu uzmanı mühendisleri bir araya getirmek suretiyle yatırımcılarımızın kırsal kalkınma desteklemeleri kapsamında bilgi eksiğini gidermek, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi projesinden yararlanma şansını arttırmak amacı ile toplantıyı düzenlediklerini belirtti.  


Mühendis Yılmaz Usta tarafından yapılan sunumda, Tebliğ kapsamında tarımsal ürünlerin üretimine yönelik bir hibe desteği verilmeyeceği, tarımsal ürünlerin işlenmesi kapsamında, başka bir yatırım tesisinde ilk işlemesi yapılan mamul ürünün ikincil işlenmesine ve paketlenmesine yönelik yatırım teklifleri hibe desteği kapsamında değerlendirilmeyeceği, un, karma yem ve zeytinyağı konularında yeni yatırım tesisi başvurularının kabul edilmediği, kütlü pamuk konusunda teknoloji yenileme ve kapasite artırımı dışındaki başvuruların kabul edilmediği vurgulandı.


Yılmaz Usta, ayrıca bu Tebliğ kapsamında ekonomik yatırım konularında ülke genelinde sadece bir adet proje başvurusunda bulunabileceğinin ve daha önce bu program ile ilgili olarak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği Tebliğ No 2009/47 (5. Etap) ve Tebliğ No: 2011/9 (6. Etap) kapsamında hibe desteğinden yararlanmış olan tesisler için bu Tebliğ kapsamında hibe başvurusunda bulunulamayacağını belirtti.


Yatırımcılara tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar, tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri ve koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri ile başvuru yapabilecekleri anlatıldı.


Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ile ilgili % 50 hibe desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcıların 5 Kasım 2012 tarihine kadar Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü Proje birimine müracaat etmeleri gerektiği veya  231 46 05 (dahili 556 – 333-192 ) numaralı telefondan gerekli bilgileri alabilecekleri bildirildi.