Akhisarpress.com - “Bir Damla Suyun Neferiyiz” sloganı ile Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜS-KOOPBİR) ile Sulama Birlikleri Derneği (SUBİRDER) in Antalya’da ortaklaşa düzenledikleri “Su Kullanıcı Örgütleri, Sorunları ve Çözüm Önerileri” sempozyumunun birinci gündeki açılış konuşmalarından sonra ikinci ve üçüncü günlerinde Paneller ve Firma sunumları yapıldı.

Konusu, “SUBİRDER’in Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri” olan 1. Panelin oturum başkanlığını SUBİRDER Genel Başkanı Mehmet Ergücen yaptı. Panelist olarak DSİ İkmal ve Bakım Daile Başkanlığı Şube Müdürü Gürhan Demir, Mersin Sulama Birliği Başkanı Mahmut Kutlay, Ulubat Sulama Birliği Müdürü Cüneyt Nayman katıldılar.

Konusu, “TÜS-KOOPBİR’in sorunları ve çözüm Önerileri” konulu 2. Panelin oturum başkanlığını TÜS-KOOPBİR Genel Başkanı Halis Uysal yaptı. Panelist olarak Eskişehir Bölge Birlik Başkanı Ercan Bozkurt, İzmir Bölge Birlik Başkanı Hüseyin Yavuz, Ankara,Bolu,Çankırı, Yozgat Birlikleri Başkanı Zafer Özkan, Amasya Bölge Birlik başkanı Kemal Çetin katıldılar.

En uzun süren ve Kamu Görevlilerin soru yağmuruna tutulduğu, “Kamu Sektörü Tarımsal Sulamaya Bakışı” konu Panele, EPDK’dan Muhammet Maden, Tarım Reformu Sulama Daire Başkanı Ümit Bingöl, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Baş Kontrolörü Ercan Aktaş, Tarım Reformu Şube Müdürü Ali Çağlar Çelikcan konuşmacı olarak katıldılar. Kamuda görev yapan yetkililere TÜKOOPBİR’e ve SUBİRDER’e bağlı delegeler bölgesel ve genel konularda soru yağmuruna tuttular.