AKP Milletvekili  Muzaffer Yurttaş’ın “Bağ Bozumu” için yapılan törende söyledikleri ile açmaza düştüğünü söyleyen  CHP Milletvekili Sakine Öz, “Sayın Yurttaş  geçtiğimiz yıl İran üzümünün Türkiye’ye geldiğini kabul etti. Bu üzümleri Türk üzümü diye ihraç edenleri de açıklamaya davet ediyorum.” Dedi.

Sakine öz yaptığı açıklamada, Muzaffer Yurttaş’ın üzüm üreticilerine adeta “niye  bağ dikiyorsunuz” demek istediğini, geçtiğimiz yaptığı açıklamalarla bu yılkı açıklamaların tam anlamı ile açmaza düştüğünü belirterek, “Nereden başlayacağımı bilemiyorum. Geçtiğimiz yıl “üzüm 3,5 liranın altına düşerse getirin ben alacağım” diyenler üzüm fiyatları 2,5 liraya düşünce  ortadan kayboldular. Şimdi aradan 1 yıl geçti. Sorunları çözmeleri gerekirken şimdide İran’dan gelen üzümlerin varlığını kabul ettiler. Ve akabinde “plansız dikim yapılıyor” diyorsunuz. O zaman adama sorarlar; neden bağ dikenlere dekar başına 100 lira veriyorsunuz ?  Neden teşvik ediyorsunuz ? Planlamayı yapması gereken Devlettir. 12 yıldır iktidardasınız. Hükümet sizsiniz. Neden bu planlamayı bu süre içinde yapmadınız ? 

Tariş’in yaptığı alımların çok önemli olduğunu belirten Sakine öz, “Fakat  AKP hükümetleri iktidara geldiği ilk günlerden itibaren beri çiftçiye ve çiftçinin örgütlerine iyi davranmıyor. Resmi verilere göre AKP’nin iktidara geldiği yıl  Tariş’in alımlardaki payı % 32,9 iken geçen 12 yıllık sürede bu oran  % 6,7 ye gerilemiştir. Böyle olunca da  üzüm fiyatlarının bu durumda  düşmesinin yadırganacak bir durum yoktur. Yandaş işletmeleri ziyaret ediyorlar. Onlara şirin gözükmek için üzüm ihracatında ton başına 150 lira verildiğini adeta müjde olarak veriyorlar. Birde verilen  bu teşvikin üterciye yansıyacağını söylüyorlar. Bu 150 liranın verildiğinin kamu oyuna yansımasından sonra fiyatlar geriledi. Bu 150 liralık prim veya teşvikin direk üreciye verilmesi çok daha  yararlı olacağına inanıyoruz.” Dedi.