Boyalılar Mahallesi’nde 187 da alanda Kayserili ailesi, organik badem yetiştiriciliğini üç nesil beraber gerçekleştiriyor.

İlçe Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Akhisar Organik Tarıma Kapılarını Açıyor” projesi kapsamında İlçe Müdürümüz Ahmet KILIÇ, Akselendi Tarım Danışmanı Hasan KAYA ve İlçe Müdürlüğünde görevli Mühendis Dr. Nazlı Funda EDREMİT ile beraber Boyalılar Mahallesinde tesis edilmiş İsmail KAYSERİLİ’ye ait 187 dekar alan üzerine kurulu Organik Badem Bahçesi ziyaret edildi.

Asıl mesleği emlakçılık olan Kayserili 2008 yılında dikimini gerçekleştirdiği badem bahçesini, ilk tesis ettiği zamandan buyana organik tarım yapılacak şekilde planladığını ve bunun için geçiş sürelerini büyük bir sabırla tamamlayıp yaklaşık 5 yıldır Organik badem yetiştirdiğini söyledi. Ziyaretimiz esnasında dede İsmail, oğlu Cem ve torunu İsmail ile beraber daha güzel şeyler yapacaklarını, tamamen organik olan bu tesiste yapmayı planladıkları, uzun vadede gerçekleşecek fikirlerini bizlerle paylaştılar.


İlçe Müdürü Ahmet KILIÇ, beraberindeki mühendislerle beraber organik badem bahçesini inceledi ve bu güne kadar Bakanlığımız tarafından verilen tarımsal ve İlçe Müdürlüğümüz tarafından verilen teknik desteğin bundan sonrada devam edeceğini söyledi. Ayrıca İl Müdürü Sayın Hasan ÇEBİ’nin ve özellikle Manisa Valisi Erdoğan BEKTAŞ’ın Organik Tarım yapan tüm üreticilerimizi desteklediğini, organik tarım yapan üreticilerimizin yalnız olmadığını ifade etti. İlçe Müdürü Ahmet KILIÇ, bu şekilde üretim yapan üreticilerimizin artması gerektiğini, daha sağlıklı yarınlara ancak organik tarım ile varılabileceğini ve organik tarım yapan üreticilerimizin çok değerli olduğunu söyledi.

İsmail Kayserili şu an üç nesil organik badem yetiştiriciliği yaptıklarını, bunun yanında kendi tüketimlerini karşılayacak şekilde Organik Bal üretimi de yaptıklarını, ileriki zamanda bunu da geliştirebileceklerini ifade etti. Bundan sonra torunlarımın çocuklarının da organik tarım ile iç içe yaşamalarını, zor ve sabır isteyen bu süreci daha farklı ürünlerin organik olarak yetiştirilmesi için gayret göstermelerini dilediğini söyledi.