Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, gıda güvenilirliğine ve resmî kontrolüne ilişkin kuralları belirlemek üzere 5 Şubat 2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Okul Kantinlerine Dair  Özel  Hijyen Yönetmeliğine göre İlçe Müdürlüğümüzce organize edilerek düzenlenen eğitime katılan kantin işletmecilerinin sertifikaları dağıtıldı.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek belge dağıtımı esnasında şu açıklamalarda bulundu; Eğitim ve öğretim kurumları bünyesindeki gıda işletmelerinde çalışan personele gıda güvenilirliğinin sağlanması, insan sağlığının korunması ve gıdaya bulaşmaların engellenmesi amacıyla düzenli olarak eğitim verilmesi zorunlu kılınmıştır.  Eğitim verilmesinin sağlanmasından gıda işletmecisi sorumludur. Eğitimlerimiz düzenli olarak yeni işe giren personel ve günün koşulları da göz önüne alınarak tekrarlanacaktır. Örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personele hijyen ve gıda güvenilirliğine yönelik düzenlediğimiz eğitimler Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı birimleri ile iş birliği içinde yürütülmektedir.

Gıda işletmelerinde gıda güvenilirliği ve hijyen kontrolü, denetim programına uygun olarak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen kontrol görevlileri tarafından yürütülmektedir.

Yapılan kontrollerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına kayıt yaptırmayan, gıda güvenilirliğini ve insan sağlığını tehlikeye düşürdükleri tespit edilen gıda işletmeleri hakkında 5996 sayılı Kanunun ilgili mevzuat hükümleri gereğince yasal işlem uygulanmaktadır.

Yönetmelikte belirtilen gıda işletmecileri, bu Yönetmeliğin yayımdan önce faaliyet gösteren işletmesinde çalışan personeline, 31/12/2014 tarihine kadar eğitim aldırmak zorundadır. Gıda işletmecisi, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden sonra yeni işe alacağı personelde eğitim şartını aramalıdır. 31/12/2014 tarihinden sonra eğitim almayanlar örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalıştırılamayacaktır.