Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından 2016 yılında ilçe merkezi ve köylerde faaliyet gösteren gıda satış, toplu tüketim ve üretim iş yerleri, kullanılan hammaddeler ve satışa sunulan gıdalar, hijyen esasları ve mevzuata uygunlukları yönünden denetime tabi tutulmuştur.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü 2016 yılında Gıda Kontrol Görevlileri tarafından 825 adet Gıda üretim Yeri,1150 adet Toplu Tüketim ve 1097 adet  Satış yeri olmak üzere toplam 3072 adet denetim yapılmıştır. Bu denetimlerin 132 adeti ALO 174 ve 188 adeti ihracat denetimi kapsamındadır. Ayrıca Manisa Valilik Makamının talimatı ile Akhisar Kaymakamı Başkanlığında toplanan ‘Gıda Zehirlenmelerine Karşı Yapılacak Olan Yoğun Denetim Programı’na esas oluşturulan komisyon gereği İlçemizde 28.11.2016-15.12.2016 tarihleri arası Okul, Yurt, Öğrenci pansiyonu, Çocuk Yuvası, Kamu Kurum ve Okul Kafeteryaları, Kamu ve Özel Yemekhaneler, Okullara yemek veren Yemek Üretim Firmaları, yol kenarlarında faaliyet gösteren satış ve toplu tüketim yerleri, Pazar yerleri ve otel mutfakları olmak üzere toplam 153 işyeri 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetime tabi tutulmuştur.

2016 yılında yapılan kontrol ve denetimlerin sonucunda 53 Üretim Yeri ve 1 Toplu Tüketim Yeri olmak üzere toplam 54 gıda işyerine, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari para cezası uygulanmıştır. Akhisar’da güvenli gıdanın üretilmesi, satışa sunulması ve tüketilmesinde, üretimden son tüketiciye kadar izlenmekte ve denetlenmektedir. Güvenli gıdanın üretilmesi ve tüketilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

2016 yılında Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü belirlenen denetim hedeflerine ulaşılmıştır.2017 yılında da geçen yılın hedeflerinin üzerine koyarak çalışmalar tüm hızıyla devam edecektir.