13 Nisan 2016 tarihinde başlayan Genç Çiftçi Projesi 30.000 TL Hibe Müracaatları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Proje yürütme birimi tarafından kabul edilmektedir. 
Müracaatların ilçe Müdürlüğü proje birimine genç çiftçilerimizin bu projelerden en üst düzeyde yararlanmasını sağlamak için çiftçilerimize doğru ve zamanında bilgiyi ulaştırarak yardımcı olmaktadır. 

Genç Çiftçilerimizin yoğun ilgi gösterdiği bu projeden yararlanmaları için son müracaat tarihi 12 Mayıs 2016 olup müracaatlarını bu tarihe kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. www.gencciftci.tarim.gov.tr adresinden başvurularını yapıp;
bu başvuru sonucu aldıkları evraklarla beraber ilçe müdürlüğünde görevli proje yürütme birimine teslim etmeleri gerekmektedir.

"BESİ İŞLETMESİ VE DÜVE İŞLETMESİ KURABİLİRSİNİZ"

30 bin TL’lik hibe programından 18-40 yaş arası genç çiftçilerimiz yararlanabilecektir. Programın içerisinde hayvansal, bitkisel, yöresel ürünler, aromatik tıbbı bitkiler ambalajlama başlıkları var. Büyükbaş hayvancılıkta besi işletmesi ve düve işletmesi kurabilirsiniz. Beside 8 aylık en az 220 kg olan yedi adet dana verilecek. Düvede ise 9 aylık dört baş düve verilecek. Küçükbaş hayvancılıkta ise sadece koyun verilecek. 38 dişi, iki koç verilecek. Küçük ve büyük baş hayvanlar TİGEM’den verilecek. Arıcılık, kanatlı türler ve ipek böcekçiliği üretim projeleriniz varsa serbest piyasadan alıp faturalandırılma sorumluluğu olacak. Kontrollü örtü altı tesisi en az bin metrekare alanda süs bitkileri yetiştiriciliği en az 5 dekar alanda, mantar üretimi en az 100 metrekare alanda olabilecek. Bu programlarda çeşitli gereksinim duyulan çapa makinesi, sırt pompası, pulvizatör gibi ekipmanlarda hibe programı içerisinde olacak. 

"5 Nisan tarihinde tebliğ edilen programda 12 Nisan tarihinde internet üzerinden başvurular alınmaya başlandı. İlk günlerde yeni talimatlarda eklendiği için eklemelerde devam ediyor. Daha sonra 10 gün değerlendirme süreci olacak. Bakanlığımızın il ve ilçe müdürlükleri ile borsa heyetleri başvurulara puanlama verecek. Daha sonra beş günlük ilan süreci var. Bu süreçten geçenler kazanan olmuş olacak ve ilçe müdürlüğümüz ile sözleşmesini imzalayacak. Hayvancılıkta iş yapma süresi 120 gün olarak belirlenmiştir.