Gediz Elektrik, DenizBank ile üreticilere ödeme avantajı sağlayan bir işbirliği gerçekleştirdi. Bu işbirliği çerçevesinde, Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’den tarımsal faaliyet kapsamında elektrik enerjisi tedarik eden Tarımsal Sulama Müşterileri, elektrik fatura bedellerini Üretici Kart ile 6 aya varan vadeler ile ödeme imkanına sahip olacak. 

İmzalanan protokole göre, Gediz Elektrik tarımsal sulama müşterisi çiftçiler DenizBank’ın Tarım Bankacılığı alanın taşıdığı avantajlardan yararlanabilecek.

Tarım sektörünün gelişmesi yönünde sürdürdüğü yoğun faaliyetler ile özel bankalar arasında birinci sırada bulunan DenizBank ile Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş., 20 Ağustos 2014 tarihinde düzenledikleri basın toplantısında işbirliği protokolü imzaladı. İki kurum arasında yapılan anlaşma ile üreticiler, tarımsal elektrik faturalarını Üretici Kart ile 6 aya varan vadelerle ödeme avantajından yararlanabilecekler. 

İşbirliğinin İzmir ve Manisa Tarımsal Sulama Müşterileri için önemli bir fırsat olduğunu belirten Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Müşteri İlişkileri Müdürü Mustafa Demir yaptığı değerlendirmede,“Bölgemizde yaygın olarak sulu tarım yapılması ve bu suyu tarlalarına ulaştırana kadar harcanan enerjinin çiftçi maliyetini arttıran bir unsur olması sebebiyle, çiftçilerimizin zor günlerinde yanında yer alarak onlara destek olabilmek adına ve elektrik fatura ödemelerinde kolaylık sağlamak amacıyla DenizBank işbirliği ile bu projeyi geliştirdik. Tüm Gediz Elektrik Müşteri İlişkileri Merkezlerine POS cihazlarının kurulumu yapılmış olup üretici kart sahipleri elektrik fatura ödemelerini 6 aya kadar varan vadeler halinde yapabilmektedir.” dedi.

İmzalanan protokole ilişkin değerlendirmelerde bulunan DenizBank-Akhisar Şube Müdürü Zülfü Kaplan ise, Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile önemli bir işbirliği yaptıklarını ve üreticilere sağladıkları avantajların artmasından mutluluk duyduklarını belirtti. 

Kaplan,sözlerine şöyle devam etti: “DenizBank olarak tarımın ülke ekonomimize katkısının bilincindeyiz ve üreticinin zor günlerinde de yanındayız. İmzaladığımız bu protokol ile Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’ den elektrik enerjisi tedarik eden tarımsal sulama müşterisi çiftçiler de DenizBank’ın üreticiye sunduğu tüm yeni ürün ve hizmetlerden yararlanabilecekler.”