Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Akhisar ve çevre ilçelerdeki Bitki Koruma Ürünleri (BKÜ/Zirai İlaç) bayilerine yönelik olarak, bitki koruma ürünlerinin (zirai ilaçların) fabrikadan tarlada/bahçedeki tarım ürünlerine uygulanana kadar geçen süreçte takibinin sağlanması amacıyla hazırlanan Bitki Koruma Ürünleri Takip Programı hakkında toplantı yapıldı.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ev sahipliğinde, Manisa İl Müdürlüğü tarafından Akhisar Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Akhisar, Saruhanlı, Gölmarmara, Kırkağaç, Demirci, Kula, Selendi, Soma ve Gördes ilçelerinde bulunan BKÜ bayi ve toptancıları ile ilçe müdürlüklerinde görevli konu sorumlusu teknik personel katıldı.

Toplantıda, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Meran Kayhan ile konu uzmanı ziraat mühendisleri Hakan Şahin ve Erdal Deniz tarafından katılımcılara program hakkında sinevizyon eşliğinde tanıtım ve bilgilendirme yapıldı. Kısaca BKÜ adı verilen bitki koruma ürünlerinin üretildikleri fabrikadan veya ithalatçısından başlamak üzere, toptancı, bayi ve çiftçiye kadar geçen süreçte takibinin sağlanması amacıyla hazırlanan Bitki Koruma Ürünleri Takip Programı anlatılarak tanıtıldı. 2017 yılı içerisinde uygulamaya konulacağı belirtilen BKÜ Takip Programı sayesinde, bitki koruma ürünlerinin en güvenilir şekilde son kullanıcı olan çiftçilere ulaşacağı ve kayıt altına alınmaları vesilesiyle kayıt dışı satış ve kullanımın engelleneceği, tarım ürünlerinde kalıntı sorununun minimize edileceği ifade edildi.

Toplantı sonunda katılımcıların yönelttiği sorular uzmanlar tarafından cevaplandırılırken, program hakkında ve diğer konularda ortaya konulan sorunlar yetkililerce dinlenip, derlendi.