MASKİ Genel kurulunda 2017 yılı su tarifelerinde Havyan üreticilerini sevindirecek karar alındı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü 2016 yılı İkinci Olağan Genel Kurulu’nda kurumun 2017 yılı ücret tarifeleri ve bütçe teklifleri görüşüldü. Görüşmeler sonrasında Havyan üreticilerine Köy ve beldeden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde, küçük ve büyük baş hayvancılığı yapan üreticilerin,  en düşük mesken tarifesinin 1/2 si oranında kademesiz ücret ödeyecekleri belirtildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir meclis üyesi ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Doğan Ensivri hayvan üreticilerin genel olarak sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek  su ücretlerinin kademesiz aşağıya çekilmesi hayvan üretcilerini memnun ettiğini ifade etti.  Manisa Büyükşehir meclis üyesi ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Doğan Ensivri  sözlerine  şöyle devam etti;

“Hayvan Üreticileri  son günlerde genel olarak sıkıntılı günler geçiriyor. Mazot ve yem fiyatlarının  tavan yaptığı bu günlerde  MASKİ Olağan Genel Kurulu’nda Hayvan üreticilerine sevindirici karar alındı. Mahallelerimizde  küçük ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği yapan tüm üreticiler  en düşük mesken tarifesinin 1/2 oranında kademesiz olarak faturalandırılacak.  Bu alınan karar tüm üreticilerimizi memnun etmiştir.  Bu konuda sesimize duyarsız kalmayan başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e  bize destek veren meclis üyelerimize MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a ve daire çalışanlarına  teşekkür ederiz ” dedi.

Öte  yandan bu konu ile ilgili gerekli bilgi, başvuru ve belgeleri 15 ilçede bulunan MASKİ Şube Müdürlüklerinden  alınabileceği ve bu tarifenin 01.01.2017 tarihinden itibaren geçerli olacağı öğrenildi.