Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen 3/2 numaralı Tebliği gereğince Manisa ilinde ticari ve amatör su ürünleri avlanma yasağı 1 Mart 2014 tarihinde başlıyor.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek avlanma yasağı ile ilgili açıklanmasında “ Manisa ilinde iç sularda 1 Mart 2014 - 1 Haziran 2014 tarihleri arasında su ürünleri avlanma yasağı uygulanacaktır. Bu tarihler arasında su ürünlerini ticari olarak avlamak, belgesiz olarak satmak, nakletmek ve pazarlamak yasaklanmıştır. Amatör balıkçılar sadece Soma Sevişler ve Demirköprü barajında tesislerden kaçan Gökkuşağı alabalıklarını avlanması koşulu ile sadece resmi tatil günlerinde her biri iki iğneli ve maksimum iki olta ile Gökkuşağı alabalığı avlayabileceklerdir. Diğer türlerin avcılığı yasaklanmıştır.

Avlanma yasağının uygulandığı süre içinde diğer illerden Manisa il sınırları içerisine getirilen avcılık ürünü balıklar için balığın satın alındığı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Su Ürünleri Menşei Belgesi alınması ve istenildiğinde görevlilere gösterilmesi zorunludur. “dedi