5596 sayılı kanuna dayanılarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çıkartılan “Gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemleri” yönetmeliğinin 5. Maddesine istinaden Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Gıda işi yapan (İmalat-Pazarlama-depolama- Satış) üyeleri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ATSO çok amaçlı toplantı salonunda yapılan toplantıya ilgili üyeler, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, Ziraat Mühendisi Ayşe Yalçın ATSO Meclis Başkanı Şenol Ürküp, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Merde ve Genel Sekreter Ali Özkervancı katıldılar.

İlçe Tarım Müdürü Mehmet Akif Şenyürek açılış konuşmasına üyelere özet bilgi vererek başladı. Ziraat Mühendisi Ayşe Yalçın’ın sunumundan sonra ATSO Meclis Başkanı Şenol Ürküp: “Bakanlığımız her geçen gün Gıdanın hijyenin ve kayıtlı işletmelerin takibatını yaparak hem vatandaşları hem de işletmeleri koruma altına alıyor. Bizim oda olarak görevimiz bu gelişmelerden tüm üyelerimizi haberdar ederek hiç kimsenin mağdur duruma düşmemesi için çalışmaktır. Toplantıya katılımınız için hepinize teşekkür ediyor sizleri şahsım ve odam adına saygıyla selamlıyorum” dedi. ATSO Meclis Başkanı Şenol Ürküp’ün konuşmasından sonra üyelerden gelen sorular cevaplandı ve toplantı sona erdi.