Haber Merkezi

 

İlçemiz bağlarında hasatlar tüm şenliğiyle başladı. Her yıl üreticilerimiz, yağmur yağar, ürünümüz sergide ıslanır korkusuyla, üzümler  tam hasat olgunluğuna ulaşmadan 15 ağustostan sonra erkenden hasada başlarlar ve üründe ortalama %10-15 kayıp oluşurdu. 


Hasattaki kuru madde miktarı %23 olması gerekirken % 20 lerde hasat ederlerdi. 4 kg yaş üzümden 1 kg kuru üzüm çıkması gerekirken, erken hasat nedeniyle  5 kg yaş üzümden 1 kg kuru üzüm çıkardı.

 

Akhisar İlçe G.T.H.Müdürlüğünün üreticilerle birlikte yaptığı hasat olgunluk tespiti çalışmaları neticesinde üzümlerin hasat zamanının 25 Ağustos ve sonrası olduğu tespit edilip, toplantılar düzenlenerek üreticiler erken hasat yapılmaması hususunda uyarılmıştı.


Akhisar İlçe Müdürlüğünün uyarıları ile birlikte, bu yıl ramazan bayramının da hasat tarihlerine yakın olması nedeniyle üzüm üreticileri hasatı bayramdan sonraya bıraktı. Böylelikle hasat olgunluğu sağlandı ve zamanında yapılan hasat Akhisar’ da bulunan 17.000 dekarlık kurutmalık üzüm sahasında % 10- 15 artışla yaklaşık 1000 ton kuru üzüm artışı getirdi.