Akhisarpress.com - Işıkköy ve Sakarkaya köylerinde Koyun sürülerinde Çiçek hastalığı çıkması nedeniyle her iki köyde karantina ve kordon tedbirleri uygulamaya konuldu.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek hastalık ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Işıkköy ve Sakarkaya köylerimizde Koyun Çiçek hastalığı tespit edilmiştir. Her iki köyde de kordon ve karantina tedbirleri uygulamaya konulmuş, gerekli tedbirler alınmıştır. Hastalık çıkan yerlerde tamamen iyileşmeden ya da son ölümden sonraki 60 gün süresince iki köyümüzde karantina tedbirleri uygulanacaktır.

Koyun-Keçi Çiçek hastalığı, koyun ve keçilerin ateş, deri ve müköz membranlarda papül ya da nodül şeklinde lezyonların oluşumu ve sistemik enfeksiyon halinde özellikle akciğerlerde fokal pnömoni ile karakterize ölümle sonuçlanabilen akut ya da kronik viral bir hastalığıdır. Hastalık, koyun ve keçiler arasında direkt temas ile bulaşır. Virusun ana kaynağı, deri lezyonlarıdır. Hastalığı kontrol etmenin en etkili yolu, aşılamadır. ” dedi.

Şenyürek koyun ve keçi yetiştiricilerini hayvan alım ve satımlarında dikkatli olmaları, belgesiz ve raporsuz hayvan almamaları hususunda uyardı.