Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor İlçe Yarışması " ilçe müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Yarışmaya Akhisar'ın köy ve beldelerinden 17 kadın çiftçi katıldı.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, yarışma öncesi yarışmacılara kısa bir konuşma yaparak başarılar diledi ve kadın çiftçileri katılımlarından dolayı tebrik etti. Şenyürek konuşmasında “ Bakanlığımızca kadın çiftçilerimizin kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak, girişimcilik ruhunu arttırmak, kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek amacıyla geleneksel olarak her yıl “Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması” düzenlenmektedir. Düzenlemiş olduğumuz ilçe yarışmasına katılan yarışmacı sayımız her yıl artmaktadır. Bu sene 17 kadın çiftçimiz ilçe birinciliği için yarışacaktır. Birinci seçilen çiftçimiz Manisa Kadın Çiftçiler İl Yarışmasında Akhisar’ı temsil edecektir “ dedi.

Daha sonra yazılı sınava yapıldı. 50 sorudan oluşan yazılı sınavda Sazoba köyünden Zühal Göztepe ve Sarıçalı köyünden Zehra Akın’ın eşit puan alması neticesinde altın sorulara geçildi. Birinciyi ilk altın soru belirledi. Altın soruyu bilen Sazoba köyünden Zühal Göztepe Akhisar Kadın Çiftçiler İlçe Yarışmasının birincisi seçildi. Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek Zühal Göztepe’ye tarımla ilgili kitap serisi , Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ziraat odası adına bir çeyrek altın hediye ederken, Keskinoğlu Damızlık ve Tavukçuluk A.Ş. ise ilk üçe giren Zühal Göztepe, Zehra Akın ve Kübra Oral’a Keskinoğlu ürünlerinden oluşan bir gıda paketi hediye etti.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek yarışmanın bitiminde Akhisar’ın tarım ve hayvancılığının geliştirilmesine yönelik çalışmaları ve kurumsal işbirliğindeki katkıları nedeniyle Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa’ya Teşekkür Belgesi takdim etti.