Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Akhisar’da faaliyet gösteren fırıncılara hijyen eğitimi verildi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapılan hijyen eğitiminde açılış konuşması yapan ATSO başkanı M. Ali Erdayıoğlu; “üyelerimiz ve Akhisar’ımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugünkü seminerimiz de çalışmalarımızın parçasıdır. Seminere katılan arkadaşlarımız şanslılar çünkü bugün katıldığınız bir günlük eğitimden sonra sertifikalarınızı alacaksınız. İlerleyen zamanlarda bu sertifika programı bir günlük değil on onbeş günlük sürede verilecek. Bu yüzden bu sertifikaların kıymetini bilin.”dedi.

Hijyen eğitimine Akhisarlı fırıncıların yoğun katılım sağlamalarına sevindiklerini belirten Akhisar Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek; “Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Sertifikalı Hijyen Eğitimi Çoğu il ve ilçede daha birincisi yapılamazken, Akhisar’da üçüncüsü düzenleniyor. Akhisarlı’nın ,esnaflarımızın ,işyerlerimizin hijyene ve hijyen eğitimine verdikleri önemi görüyoruz. Bu tablodan ilçe müdürlüğü olarak gurur duyuyoruz” dedi.

Öte yandan katılımcılara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesi görevlisi Ziraat Mühendisi Sibel Sürüm ve Gıda Mühendisi Selda Boyacı, 5996 sayılı kanun, ilgili yönetmelikler ve 20122 sayılı ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğinin getirdiği yenilikler hakkında geniş bilgiler verdi.