Bir süredir kuruluş çalışmaları yürütülen Akhisar Zeytin Üreticileri Birliği tüzüğü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onaylandı. Akhisar Ziraat Odası hizmet binasının birinci katında bürosunu açan Akhisar Zeytin Üreticileri Birliği geçici yönetim kurulu ilk toplantısını yaptı.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa Akhisar Zeytin Üreticileri Birliği Geçici Yönetim Kurulu üyeleri Sadullah Avcı, Halil Öksüz, Sırrı Başlamış, Türker Subaşı ve Alaattin Kurucan ‘ı ziyaret ederek başarılar diledi.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek yaptığı açıklamada ilçe müdürlüğümüzün girişimleri ziraat odamızın destekleri ile zeytin üreticileri birliğinin kurulması ile ilgili olarak bir süredir yürütülen çalışmalar sonrasında üretici zeytin üretici birliği tüzüğü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onaylanmıştır. Akhisar Zeytin Üreticileri Birliği kendi alt yapı çalışmalarını tamamlayana kadar Akhisar Ziraat Odası Başkanlığı hizmet binasının birinci katında açılan büroda hizmet verecektir. Üye kayıtları burada yapılmaya devam edilmektedir. Birlik geçici yönetim kurulu üyelerimiz kuruluş genel kurulu için çalışmalara başlamışlardır. Kuruluş genel kurulunun yapılmasının ardından birliğimizin kuruluşu tescillenecektir. Birliğimizin İlçemiz zeytin üreticilerine hayırlı olmasını diliyorum dedi.