Akhisar Kaymakamı Kaan Peker beraberinde stajyer Kaymakam Halim Kaya ve Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek ile birlikte Kaanlar zeytin işletmesini ziyaret etti.

İşletme yetkilisi Hüseyin Kaan ‘dan Kaanlar Zeytincilik hakkında bilgiler alan Akhisar Kaymakamı Kaan Peker daha sonra dalından toplandıktan sonra işletmeye getirilen zeytinin hikayesini dinledi, zeytinin depolanması, işlenmesi ve ambalajlanması ile ilgili bilgiler aldı.

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker “sağlıklı yaşam açısından önemli ve stratejik bir ürün olan zeytinin hikayesini dinlemek güzeldi. Zeytin sektörünün başkenti olan Akhisar’da modern tesislerde hijyenik şartlarda işlenen zeytinin ulusal ve uluslararası pazarlardaki payı her geçen gün artmakta ve ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. ” dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek bu sene geçen yıla göre ürün rekoltesinde azalma olsa da ürün kalibresinin yüksek olması nedeniyle zeytin alım fiyatlarının üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Bu sene Akhisar’da 105 bin ton zeytin rekoltesi beklendiğini belirten Şenyürek zeytin sineği ile yapılan mücadelenin de başarılı bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.