2017 Yılı Kuru Üzüm Rekoltesi Manisa ‘da Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanıSayın Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından açıklandı. Anemon Otelde düzenlenen etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Ak Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, İlçe Ziraat Odaları Başkanları, Resmi Kurum Amirleri ile birlikte katılım sağlandı.

Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’ nın Manisa’ da 9 numara olarak açıklamış olduğu üzüm fiyatından memnun olmadığını dile getirdi. Üzüm fiyatı ile beklentilerinin 

450 TL -  5.00 TL ‘nin altında olmaması gerektiğini ifade eden Başkan Akbuğa; Zaten Üzüm Maliyetinin 4.00 TL olduğunu, bu sene üzüm gelişmelerinin üzüm rekolte çalışmalarının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanması ayrıca müdahale alım fiyatının da Manisa’ da açıklanmasının güzel bir adım olduğunu belirtti. Önümüzdeki yıllar içerisinde üzümde müdahale alımının hasat öncesi yapılması için fiyatlar üzerinde çalışma yapacağını belirten Akbuğa üzüm üreticisinin memnun olacağını söyleyerek sözlerine son verdi.