Fenerbahçe beraberliğinden  sonra  Eskişehirspor’u 1-0 geçen, puanını 13’e çıkaran Akhisar Belediyespor  1 günlük izin sonrası  Cuma günü deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor  maçı hazırlıklarına yarın başlayacak.

Fenerbahçe beraberliğinden sonra  hocası değişen Eskişehirspor  müsabakasının  zor olacağını hafta içinde söylediğini belirten Akhisar Belediyespor teknik direktörü Cihat Arslan, “Benim için  Eskişehir maçının Fener maçından çok daha önemli olduğunu oyuncularıma söyledim. Her iki takımda çok kontrollü bir maç çıkardı. Belki göze hoş gelmeyen futbol sergilendi ama, tek golle alınan 3 puan bizim için çok önemli.” Her geçen hafta daha mücadeleci ve daha karakterli bir takım olma yolunda ilerlediklerini söyleyen Arslan, “Gol atmakta değil ama, gol yememekte çok başarılı olduk. Gol yollarında Bilal’in eksikliğini hissediyoruz. Bilal’in orta saha organizasyonlarını ve araya paslarını arıyoruz. Bunu aşmak için çok daha çalışacağız. Bil içe takımı olarak  varoluş mücadelesi veriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz süre içinde  bu ligde daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum.” Dedi.

Eskişehir karşısına Fenerbahçe maçı kadrosunda  Lualua’nın yerine Nguemo, Sami’nin yerine Mervan’la başlayan Akhisar Belediyespor, maçın 2. Yarısına Mervan’ın yerine Halil’i, 57. Dakikada da Custodio’nun yerine Burunı’yu aldı. Gol ataklarını sıklaştırdı. Güray’ın serbest atıştan kazandığı golle 3 puana ulaştı.