Galatasaray ve Trabzonspor ile 3’ü yurtdışında toplam 12 takımda forma giyen, Ege bölgesinde sadece Denizlispor’da futbol oynayan, Türkiye U21 ve Trabzonspor ile 6 ayrı takımda teknik direktörlük yapan Tolunay Kafkas, Ege bölgesinde ilk kez Akhisar Belediyespor’da teknik direktörlük yapıyor. Kafkas bugüne kadar görev yaptığı takımlar arasında “Karabük ve Akhisar ayrıcalıklı kulüpler arasında” diyor.
 
Tüm sorulara içtenlikle cevap veren Tolunay Kafkas, teknik direktörlük yaşantımda Trabzonspor maçı 300. maçım, ben sürekliliği ve devamlılığa inanan bir teknik direktörüm. Kariyer açısından Türkiye Futbol Gelişim Direktörlüğü zamanında, bir nevi idarecilik yönüm de vardı. Antrenör eğitimine genç oyunculara önem veren biriyim. Şimdi aklıma gelen Hasan Ali, Cenk Tosun, Furkan, Serdar Kesimal gibi oyuncuları Türk futboluna kazandırdım. İlk Kayseri teknik direktörlüğü sonrası, Gaziantep ve 2 yıl U21 takımı ile futbol gelişim direktörlüğü sonrası 2013 yılında ligin bitimine 13 maç kala Trabzon’un başına geldim. Mukavelem 3,5 yıl olmasına rağmen yönetim değişikliği olunca ayrılmak mecburiyetinde kaldım.
 
2 sezon çalıştığım Karabük’te önemli işlere imza attık. Avrupa Kupaları dönemi yaşadık. İyi bir ekip olduk. Geçtiğimiz sezon kısa da olsa zor bir dönemde Kayserispor’da görev yaptım. 5 kişiyle lige başladık. Çalıştık bir yerlere getirdik. Ben kendi isteğimle ayrıldım.
 
Ve geçte olsa şimdi Akhisar’dayım.” Pişmanlık duymak, keşke demek ve kendini yargılamak istemediğini belirten Kafkas, “İnsan ne zaman pişman olur. Kendisi başlayıp, başkasının bitirdiğinde pişmanlık duyar. Akhisar’da da başladığımız işi taraftarlarımız, başkanımız, yönetimimiz ile başarı ile bitirmek için yola çıktık. İnşallah başarırız.”
 
Cihat Arslan’ ile yapılan röportajda kendisinden övgüyle bahsedilmesini basın takip ettiğini söyleyen Tolunay Kafkas, “Bende kendisine basın yolu ile teşekkür ettim ve başarılar diledim. Önemli genç teknik direktörlerimizden örnek bir arkadaşımız.”
 
Transfer dönemi bittikten sonra Akhisar’ın başına geldiniz. Havuzdaki futbolcularla devam ediyorsunuz,  son basın toplantınızda 2 kanat oyuncusunun eksikliğini vurguladınız sorusuna Tolunay Kafkas, “Ben çok zorlu yollardan geçtim. İnsanın bir hikayesi vardır. Ben her zaman şunu söylerim hiç bir şey göründüğü gibi değildir. İnsan bir buz dağına benzer. Arkasında daha derinlikleri vardır. Şunu öğrendim ben hayatta. Şikayet etmemek. Akhisar önemli bir kulüp özellikle idari kısmı örnek, her hoca kendi kadrosunu kurmak ister. Çünkü kendi inandıkları projeleri vardır. Burada beni zorlayacak en önemli etken, belli bir futbol anlayışına ve taktiğine sahip olmam. Kendi isteğim doğrultusunda takımı oynatırken bir kısım sıkıntılar çekebiliriz.  Hocaların oyun anlayışları arasındaki farklılıkların kısa zamanda giderilmesi takımı olumlu yönden etkiler. Ben hücum yönü ağırlıklı bir oyunu daha uygun görüyorum. Ben hem savunmada, hem hücum bölgesinde değişik varyasyonu uygulamak isteyen bir hocayım. Akhisarspor’un daha göze hoş gelen futbol sergilemesini benimsetmek istiyorum. Oynatacağımız sistem içersinde, çok düzeni bozmadan 4-3-3 veya 4-2-3-1 gibi sistemlerde olmasa olmaz kanat oyuncuların etkinlikleri, bizim kanat beklerle sıkıntımız yok. Zaman zaman Vaz Te’yi, Onur’u Sami’yi kullandık. Vaz-Te santrafor tipi bir oyuncu. Takımın kuruluşu ile ilgili sıkıntılarımız var. Oda şundan kaynaklanıyor. İstenen sistemle oynamamız için, kenar oyuncuların atletik, zaman zaman içeriye dışarıya kat etmeleri lazım. Top taşımaları lazım. Buna göre oyuncular seçmek lazım. Takımın kadro yapısı 3-5-2 ye daha yatkın. Oradan alıp buraya geçmek biraz fantezi olur. Oyuncular ile çalışmalar ile görev anlayışları ile hiç sıkıntımız ve şikayetimiz yok.”      
 
Tolunay Kafkas, son olarak, Akhisar Belediyespor da örnek bir ortam olduğunu, Karabük ile Akhisar’ın ayrıcalıklı huzur ortamı yaratan birer kulüp olduğunu, ailesi ile birlikte şimdilik otelde kaldığını, ev aradıklarını belirtti. (Haldun AKYÜZ)