Süper Ligin Ege temsilcisi Teleset Mobilya Akhisarspor, 8’inci haftada konuk olacağı Trabzonspor maçı hazırlıklarını Yılmaz Atabarut Tesislerinde sürdürdü. İdmana özel izinli olan Miguel Lopes katılmazken Olcan Adın ise takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde düz koşu yaptı.

İdman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teleset Mobilya Akhisarspor kaptanı Caner Osmanpaşa deplasmanda 3 maçta sadece 1 puan çıkardıklarını gol bölgelerinde sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, “Evimizde hiç puan kaybetmedik, deplasmandaki maçları da yenebilirdik. Hatta yani abartmadan söylüyorum gol bölgelerinde biraz daha iyi olabilseydik 21 puana bile ulaşabilirdik. Deplasmandaki maçlarda Antalya, Konya, Bursa olsun skora aldırmamak lazım. Kesinlikle üçünü de alabilirdik ve 21 puana ulaşabilirdik. Trabzonspor maçına da gelince inşallah orada deplasmandaki kazanamama şansımızı kırarız ve oradan da 3 puan ile ayrılırız” dedi.

Okan Buruk; Ampute Milli takımımızı kutluyorum

Finalde İngiltere’yi 2-1 yenerek Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli takımızı tebrik ederek sözlerine başlayan Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, “Öncelikle Ampute Milli takımımızı Avrupa Şampiyonluğundan dolayı tebrik etmek istiyorum. Tabiki önemli bir başarı, futbolda Avrupa Şampiyonluğu hangi bölümü olursa olsun çok değerli ve çok önemli buluyorum. Onlarla gurur duyduk, öncelikle onları tebrik ediyorum, inşallah darısı diğer futboldaki takımlarımızın başına diyorum” dedi.

Okan Buruk, En çok Türk oyuncu oynatan iki takım karşı karşıya gelecek

Trabzonspor deplasmanında hataları düzeltip iyi bir mücadele sonunda 3 puan almak istediklerine vurgu yapan Buruk, Özellikle içinde bulunduğu duruma baktığımızda Trabzonspor’un çıkışa geçmek isteyen bir takım. Özellikle kendi sahasında Anlayaspor’a karşı kötü bir mağlubiyet aldı, son hafta da Beşiktaş maçı daha dirençli ve daha derli toplu bir takım görüntüsü çizdi ve önemli bir puan aldılar. Genelde kazanmak için oynayan bir takım, çok değerli oyuncuları var özellikle Yusuf, Abdülkadir, Burak, Olcay gibi değerli Türk oyuncuları var. Türk oyuncu oynatan bir takım, biz de aynı şekilde ligin en çok Türk oyuncu oynatan takımlarından birisiyiz. Kalite olarak Trabzonspor’un çok iyi bir takım olduğunu görüyoruz. Özellikle hücumsal anlamda çok iyi oynuyorlar, dikkat etmemiz gerekiyor. Ancak geçen hafta Fenerbahçe’ye karşı oynadık, oyun olarak baktığımızda savunma görevlerimizi çok iyi yaptık zaman zaman hücuma çıkarken top bizdeyken zorlandığımız bölümler oldu. İnşallah bunu düzeltip Trabzon deplasmanında da bize yakışan şekilde mücadele edeceğiz” dedi.

Deplasmandaki kötü grafiği de değerlendiren Okan Buruk, ligin en iyi 3 takımı ile deplasmanda mücadele ettiklerini ancak oyun olarak yeterli bir performansı sahada sergilediklerini ve bunu sonuca etki edemediklerine vurgu yaptı. Gol bölgesinde geçen yıldan 3 futbolcu ile yollarını ayırmak zorunda kaldıklarını ve bu nedenden dolayı hücumda sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Buruk üçüncü bölge anlamındaki çalışmalara daha ağırlık verdiklerini ifade etti. 

Okan Buruk A milli takımını değerlendirdi

Aslında çok önemli bir fırsat geldi, kendi sahamızda İzlanda’ya karşı maçı kazansak belki Finlandiya’ya grubun birincisi olarak gitmek vardı. Oyun olarak İzlanda maçını değerlendirdiğimizde iki takımı karşı karşıya koyduğumuzda bir takım gerçekten kendi sistemi içerisinde oynayan saha içi görevlerini çok iyi yapan takım vardı, yani İzlanda ne yapacağını çok iyi bilen bir takımdı. Onların karşısında biz de tabiki ne yaptığımızı bilmeyen bir takım görüntüsü çizdik yani kötü olan da buydu. Maç kaybedebilirsiniz, gol yiyebilirsiniz ama özellikle saha içi dizilişi ben burada futbolcuları tam olarak açıkçası performans suçlayamıyorum. Çünkü gerçekten görüntü olarak kötü bir görüntü vardı. Yani Türkiye milli takımına yakışmayacak bir şekilde hem diziliş anlamında yani ne yaptığımızı bilmeyen bir takımdık. Milli takım olarak alt yapılardan itibaren bir oyun stili oturtmamız gerekiyor” dedi.
(BG-