Süper Lig'de 7. haftanın açılış mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda Akhisarspor'un konuğu oldu. Savunmaların ön planda olduğu maçta Akhisarspor 1-0'la gülen taraf olurken Fenerbahçe üst üste ikinci haftada maçı 9 kişi tamamladı.
 
Teleset Mobilya Akhisarspor: 1 Fenerbahçe: 0

Süper Lig İlhan Cavcav sezonu 7. Hafta maçında Teleset Mobilya Akhisarspor Manisa 19 Mayıs stadında konuk ettiği Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup etti.

Teleset Mobilya Akhisarspor: 1
Fenerbahçe: 0
Stat: Manisa 19 Mayıs
Saat: 20.00
Hakemler: Bülent Yıldırım *, Kemal Yılmaz **, Asım Yusuf Öz **
4. Hakem: Serkan Çınar


Akhisarspor: Milan Lukac **, Miguel Lopes **, Caner Osmanpaşa **, Mustafa Yumlu **, Ömer Bayram **, Sissoko **, Soner Aydoğdu **, Olcan Adın **, Serginho ** (90 Aykut Çeviker ?), Larsson * (75 Kadir Keleş *), Henrique *( 46 Onur Ayık **)


Fenerbahçe: Kameni **, Isla **, Neustadter **, Skertel **, Hasan Ali Kaldırım **, Mehmet Topal **, Ozan Tufan *(66 Soldado **), Guilano **, Mehmet Ekici **, Valbuena ** (66 Alper **), Janssen * (73 Chahechoue *)

Goller: Dk. 60 Onur Ayık

Sarı Kart: Dk. 22 Caner Osmanpaşa, Dk. 52 Sissoko, Dk. 88 Mustafa, (Akhisar) Dk. 11 Janssen, Dk. 55 Skrtel, Dk. 57 Ozan Tufan,  Dk. 89 Soldado, (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 82 Alper Potuk, Dk. 85 Skrtel,

Maçtan dakikalar

23 derecelik soğuk bir havada oynanan karşılaşmaya konuk ekip Fenerbahçe başladı. 
3’de Janssen’in pasında sol kanatta topla buluşan Guilano’nun şutu yandan auta çıktı.
44’de Sağ kanattan gelişen atakta Miguel Lopes ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte topu Mauricio Isla tehlikeli bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor ancak bu top kısa düşüyor. Kısa düşen topla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Daniel Larsson kaleye şutunu çekiyor ancak bu top farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

45+1’de Soner’in kaleye gönderdiği şut Kameni’de kalıyor.
İlk yarı 0-0 sona erdi.

56’da Ceza sahası dışı sağ çaprazda kısa pasla topla buluşan Mehmet Ekici kaleye uzaktan sert bir vuruş yapıyor ancak bu topu Milan Lukac tokatlayarak uzaklaştırıyor.
60’da Orta alansdan gelişen atakta topla ilerleyen Soner Aydoğdu ceza sahası yayı önünden pasını ceza sahası içine hareketlenen Onur Ayık'a gönderiyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Onur Ayık altıpasın hemen sağ çaprazından kaleye vuruşunu yapıyor ev kalecinin bacaklarının arasından topu ağlarla buluşturuyor. Teleset Mob. Akhisarspor, Onur Ayık'ın golüyle 1-0 öne geçiyor.
67’de Orta alanda rakibinden kaptığı topla ilerleyen Serginho Mineiro ceza sahası içine kadar topla ileriyor. Kaleciyle karşı karşıya kalan Serginho Mineiro kaleye şutunu çekiyor ancak bu top Carlos Kameni'den geçmiyor. Seken topu takip eden savunma oyuncuları bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

88’de Sol kanatta Ömer Bayram'ın yaptığı ortayla arka direkte topla buluşan Olcan Adın topu altıpas önüne indiriyor. Bu topa hareketlenen Serginho Mineiro kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

Notlar:

* Akhisar Belediyespor maçtan bir gün önce Oreko Otel’de kampa girdi.
* Akhisar Belediyespor son oynadığı Konyaspor kadrosu ile ilk 11’de sahaya çıktı.
* Fenerbahçe, son oynadığı Beşiktaş kadrosundan Neto’nun yerine Skertel, Josef’in yerine Mehmet Topal İle ilk 11’de sahaya çıktı.
*  Akhisarspor sahaya Arakan’a sahip çık yazılı pankartla çıktı.
* Fenerbahçe’de kart cezalısı Neto, Josef ve İsmail Köybaşı kadroda yer almadı.
* Akhisar Belediyesporlu 5 bin 500 kişilik taraftar takımlarına 90 dakika boyunca destek verdi.
* Fenerbahçeli 800 kişilik taraftar takımlarına 90 dakika boyunca destek verdi.
*Teleset Mobilya Akhisarspor ve Fenerbahçe, Süper Lig'de 10 kez karşı karşıya gelirken, Fenerbahçe bu maçların altısında galip ayrılan taraf oldu (1B 3M).
*Fenerbahçe, Akhisarspor deplasmanında oynadığı beş maçın üçünü (2M) ve son iki maçı kazandı.
*Akhisarspor, Süper Lig'de Okan Buruk yönetiminde iç sahada oynadığı sekiz maçın yedisini kazandı ve bu süreçte sadece Karabükspor'a mağlup oldu (2-3). Manisa ekibi bu sekiz maçta rakip filelere 23 gol attı (maç başına 2.9).
*Fenerbahçe, Süper Lig'de deplasmandaki son 11 maçında yenilmedi (7G 4B). Bu, aynı zamanda ligde deplasmanda halen devam eden en uzun yenilmezlik serisi.
*Fenerbahçe, ligde oynadığı son dokuz maçta sadece bir kez yenildi (5G 3B).
*Akhisarspor, ligdeki son sekiz maçında sahadan aynı sonuçla arka arkaya iki kez ayrılmadı. Manisa ekibi son maçında Konyaspor'a 2-0 yenilmişti.
*Fenerbahçe'nin ligde attığı son dört golün üçü penaltıdan geldi.
*Bu sezon attığı 14 golün yedisini duran toplardan bulan Fenerbahçe, bu alanda Göztepe ile birlikte ligin en iyi iki takımından birisi.
*Fenerbahçe'nin ligde deplasmanda yediği 10 golün dokuzu maçların ilk yarılarında geldi.
*Bu sezon ligde sadece Galatasaray ve Beşiktaş (birer), iç sahada Akhisarspor'dan daha az gol yedi (2). Fenerbahçe ise, deplasmanda Alanyaspor ile birlikte en fazla gol atan iki takımdan biri (8).
*Ligde bu sezon 19?ar isabetli şutu bulunan Sivasspor ve Kasımpaşa ile 20 isabetli şutu olan Antalyaspor?dan sonra ligde en az isabetli şutu olan takımlar Akhisarspor (21) ve Fenerbahçe (22).
*Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de gol beklentisi en yüksek olan takım (12.69 xG).
*Ligde sadece Beşiktaş (142), Akhisarspor (141) ve Fenerbahçe'den (134) daha fazla orta girişiminde bulundu.
*Fenerbahçe bu sezon ligde Başakşehir ile birlikte en fazla gole sebep olan hata yapan takım (3).
*Olcan Adın'ın Süper Lig'de en fazla karşılaştığı rakibi Fenerbahçe. Olcan eski takımına karşı üç gol kaydetti; sadece Bursaspor'a (6) ve Başakşehir'e (5) daha fazla gol atabildi.
* Fernandao, ligde Akhisarspor'a beş maçta beş gol attı. Fernandao ligde sadece Karabükspor'a daha fazla gol atabildi (6).
*Vincent Janssen, Fenerbahçe formasıyla ligde iki isabetli şut attı, ikisi de gol oldu.
*Mathieu Valbuena, bu sezon ligde en fazla şut pası atan (20) ve isabetli orta yapan (19) oyuncu.
* Karşılaşmayı yöneten hakem Bülent Yıldırım, ilk yarıda 2 ikinci yarıda 7  toplam 9 dakika kayıp zaman oynattı. 
* Karşılaşmada 400 Polis, 300  Özel güvenlik toplam 700 güvenlik görevlisi görev yaptı.