1 Mart 2011, 18 Mayıs 2014 tarihleri arasında Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, 21 Mayıs 2014, 28 Aralık 2014 tarihleri arasında Akhisar Belediyespor   başarıları  ile Süper lige tutundu. Hamzaoğlu’nun Milli Takım yardımcı antrenörlüğünü kabul etmesinden sonra, Mustafa Reşit Akçay 21 Mayıs 2014-28 Aralık 2014 tarihleri arasında  Akhisar Belediyespor’un başında görev yaptı.  4-0’lık Rize mağlubiyetinden sonra karşılıklı olarak sözleşmesi fesih edildi. 2 Ocak 2015 tarihinden sezon sonuna kadar  Roberta Carlos  takımın başında görev yaptı. 15 Haziran 2015  tarihinden  sonra Akhisar Belediyespor’un başına Akhisarspor’da  futbol da oynamış Cihat Arslan getirildi. Geçtiğimiz sezondan sonra  2016-2017 sezonun da da Cihat Arslan  Akhisar Belediyespor’un başında bulunuyor.

Akhisar Belediyespor’un genç  Teknik Direktörü Cihat Arslan ile, “Top Başı” yaptıktan sonra Yılmaz Atabarut Tesislerindeki  1.  Etap kampının son  antrenmanından  sonra, yeşil sahada başlayan, masa başında devam eden  Topuk Yaylasındaki  2. Etap kampı öncesi yaptığımız röportajda Arslan samimi olarak açıklamalarda  bulundu.

H.A.-SAYIN  CİHAT ARSLAN, AKHİSARLILAR SİZLERİ YAKINDAN TANIYOR. BİZ YİNE DE SİZDEN KISA BİR ÖZGEÇMİŞİNİZİ  DİNLEMEK İSTİYORUZ.

C.A.- 1970 Balıkesir Gömeç doğumluyum. Baba memur, anne ev kadını. Babam 86’da vefat etti. 5 erkek kardeşiz. Evliyim 2 erkek çocuğum var. Lise mezunuyum. Profesyonel futbola Ayvalıkgücü’n de başladım. Gömeçspor, tekrar Ayvalıkgücü,  89 da Akhisarspor’da oynadım. 90 yılında Süper ligde olan Karşıyaka’ da futbol hayatım devam etti. Ümit Milli takıma seçildim. Sonra Galatasaray, daha sonra Türkiye’nin 15 kulübünde forma giydikten sonra  37 yaşına kadar futbol oynadım. Hatta 36,5 denebilir.  Kasımpaşa’da bir cumartesi günü futbolu bıraktıktan sonra  pazartesi hocalık teklif edildi. Devamında 10. Takım, 8 sene de hocalıkta 11. Takım Akhisar Belediyespor.

H.A.-AKHİSAR BELEDİYESPOR’DA  2. SEZONUNUZ. AKHİSAR’DA ÇOK SEVİLİYORSUNUZ. TÜRFAD’IN DÜZENLEDİĞİ GECELE KATILDINIZ.BURAYA GELMEKTE SİZE GÖSTERİLEN SEVGİ VE İLGİMİ, YOKSA PROFESYONELLİK Mİ ?  

C.A.- O ödül gecelerinde  ben Başakşehirin başındaydım. O sene şampiyon oluşmuştuk. Bana ödül verilmişti. Tabibi ki hatırlanma oldu. Hem benim açımdan, hem eski dostlar ve Akhisarlılar tarafından Cihat Arslan’ın Akhisarspor’lu olarak  hatırlanması da etkili oldu. Vesile oldu. Tek tek masalardaki Akhisarlılar  tarafından, dostalar tarafından sevgi görmek küllenen dostluk ve arkadaşlığı ortaya çıkardı. Mutluluk  yaşadım. Küllerin atılması kor ateşi meydana çıkardı. Hatırlama ve hatırlanma adına çok güzel bir geceydi. O sıcaklık belki de bizi buralara kadar getirdi. Onun için  geceyi düzenlere teşekkür ederim.

H.A.-GEÇTİĞİMİZ SEZON  İLK YARI ÇOK İYİ MAÇLAR OYNADIK. ÖNEMLİ PUANLAR TOPLADIK. LİGİN İKİNCİ YARISINDA İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR GRAFİK ÇİZDİK BUNU TEKNİK AÇIDAN  NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ. BAŞKA ETKENLER VARMI ?

C.A.-Geçtiğimiz sezondaki ilk yarıdaki performanstan  çok memnunuz ve mutluyuz. Sezon başında bir plan yapıyorsunuz.  Biz ilk yarıda planlamanın da üstün ilk yarışı bitirdik. Çok önemli  performans gösterdik. 29 puan topladık. Süper ligde Avrupa kupası puanı. Takımın adaptasyonunu önemli hale getirdi. Landiri’nin Hügo son anda transfer olmasına rağmen takım bütünlüğünün 3-4 haftada ortaya çıkması bizim artı kazançlarımızdı. İşin eksi tarafında bakarsanız ben şuna yoruyorum. Sezon başı iyi bir hazırlık ve kamp dönemleri geçirdik. Devre arasında Türkiye kupasında da mücadele edip son 8 takıma kaldık.  Devre arasını sadece 4 gün olarak geçirebildik. Devre arasında tekrar yenilenme, teknik ve taktik açısından eksikliklerimizi gidermede çaresiz kaldık. Ara transferde gelenlerle antrenman eksikliği nedeniyle kaynaşmayı iyi oturtamadık. Üzerine Daoglao’nun  8 hafta sakatlığı biraz bizi etkiledi. Bunların hepsi ikinci yarı performansımıza bir etkendi. Sadece bir sebebe bağlı değil.  İkinci yarıda bir düşüşten bahsedilebilir.

H.A.-1. SEZONUN TECRÜBESİYLE 2. SEZONA BAŞLIYORSUNUZ. YENİ SEZONDA YAPTIĞINIZ PROGRAMLA  GEÇTİĞİMİZ SEZONUN ÜZERİNE ÇIKMA GİBİ BİR PLANINIZ VARMI ?

C.A.-Daha iyi olur olmaz puan olarak bilemiyorum ama,  bu sezon daha dolu bir takımız. O günlere baktığımızda  daha eksiklerimiz vardı. Şimdi eksikliklerimizi daha gidermiş durumdayız. Buna takımın bütünlüğünü koruma deyin, yapılan transferler deyin, organizasyon deyin, birbirimizi tanıma deyin, bunlar artılarımız. Ama puan olarak tekrar 29 puanı bulur mu bulmaz mı yarıştığımız da ortaya çıkacak. Ben her zaman  ligin ilk yarılarında 25 ve üzeri puanları hedef olarak belirledim. Şampiyonluğa da oynuyorsanız 25’in üstüdür. Ligde kalmayı da hedefliyorsunuz 25 ve üstüdür.

H.A.-1. ETAP AKHİSAR KAMPINIZ SONA ERDİ. PROGRAMINIZI UYGULANDIZ MI? İSTEKLERENİZ GERÇEKLEŞTİ  Mİ ?

C.A.-Büyük çoğunluğunu hallettik. Sadece  Daoglao ve Hügo biraz geç kaldı. Onlarda  bizim tarafımızdan izinliydiler. Testeler yapıldı. Onlar bizim yol haritamız olacak. Biz oyunculara sezon sonu gitmeden öncede  test uygulamıştık. İkisini karşılaştırdığımızda nerede  olduğumuzu daha net göreceğiz. İstediğimiz yine güzel bir ortam var. Akhisar bize güzelliklerini sunuyor. Şehir olarak, yönetim olarak, personel olarak isteklerimiz yerine geliyor. Sadece eksiğimiz bir iki tane transfer.

H.A.-2.ETAP KAMPINIZ BU KEZ TOPUK YAYLASINDA. DAHA ÖCEKİ SEZONLAR  ERZURUM’DU. TOPUK YAYLASINI SİZ Mİ İSTEDİNİZ ?

C.A.-Türkiye’nin en güzel kamp yerlerinin başında geliyor Topuk yaylası. Ben Başakşehir’de ve Urfaspor’da çalışırken 2 kez orada kamp yaptık.  Saha olanakları, spor salonları kaldığınız yerin hemen yanında. Hiç araç kullanmıyorsunuz. Yemek yatak planlamaları çok mükemmel. Fenerbahçe kendine özgü yaptığı için her türlü olanakları sağlamış. Biz bir hafta orada kalacağız. Orada 1 hazırlık maçı da oynamak istiyoruz. 

H.A.-3.ETAP KAMPINIZ GEÇTİĞİMİZ YILDA OLDUĞU GİBİ AVUSTURYA, SALZBURG VE AYNI OTELDE OLACAK HER HALDE. ORADA BİR DIŞ TRANSFER DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ ? YABANCI MI YERLİ OLACAK ?

C.A.-Evet. Yurt dışı kampımızı yine alnı şehirde ve otelde yapacağız. Karşılıklı olarak  memnun ayrıldık. Biz  yapacağımız transferde aceleci davranmak istemiyoruz. En 2 oyuncu almayı planlıyoruz. Topuk yaylası ve Avusturya kampları sonrası  görüşlerimiz daha netleşecek. Yabancı da olabilir, yerli de olabilir. Mevkilerini bile söylemek istemiyorum. Beklenti içine girenler olabilir. Biz rekabeti arttıracak ortamı yaratacak  bir ortam  yaratmak istiyoruz. Bize uyum sağlayacak, kalite getirecek oyuncuları kadromuza dahil edeceğiz. 3 transfer yaptık. 5-6 geçmemeyi  prensip olarak belirledik.

H.A.-HİÇ BİR EKSİKLİĞİNİZ YOKMU ? GERÇEKLEŞMİYEN BİR ŞEY VARMI ?

C.A.- Yok. Her şey güzel görünüyor. Herkesin kendine göre eksiği vardır. Her şehrin, her kulübün. Ama burada bir samimiyet var. Bura da bir dürüstlük var. Özveri var. Şehrin bize karşı kalbinin çok açık olması, sevgi dolu olması var. Biz eksikleri görmüyoruz. Saha, stat şu anda bize çok büyük problem teşkil etmiyor.  Bizim için dolu kısmına bakıyoruz. Boş kısmı bizi negatif yönden  kötü taraftan etkilemesini istemiyoruz. Biz yaşadığımız yerden de kulüpten çok memnunuz. Eksiklerimiz adına  uğraşan çok insan var.


H.A.-TAKIMINIZDA GÖRMEK İSTEDİĞİNİZ ÇOK ÖNEMLİ BİR OYUNCU VARMI ? KADRONUZA ALMAYI DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ ?

C.A.-Var ama isim söyleyemem.  Tabii kadromda görmek istediğim oyuncular var. Ama maliyetler çok yüksek. Sonuçta bütçesi belli olan bir kulübüz. Birinci önceliğimiz bütçenin doğru yönetilmesi. Bunu yönetim  çok iyi ve örnek olarak yapıyor. İkinci olarak ta büyük  aile yapısı. Biz bunu da gözeterek transfer yapmak durumundayız.

H.A.-FUTBOL BİR OYUN. SKORA DAYALI BİR OYUN.  BAŞARISIZLIKTA  KENARIYA ÇEKİLİRMİSİNİZ ? TÜKRİYE’DE VE DÜNYA’DA ÖRNEK ALDIĞINIZ BİR TEKNİK DİREKTÖR VARMI ?

C.A.-Takımımızın başındayım. Çok sevdiğim bir iş yapıyoruz. Benim Akhisar’a Akhisarlılara bir vefa borcum var. Geçmişten de var. Şimdi de var. Geçtiğimiz sezon yönetim kurulu beni tercih ederek önemli bir kapı açtı. Tek hedefimiz  en iyi şekilde  ve örnek olarak mücadele etmek ve başarılı olmaktan başka hiçbir şey düşünmüyoruz. Türkiye’de çok önemli ve görevini yapan teknik direktörler var. Örnek almıyorum ama onların başarılarını takdir ediyorum. Herkesin orijinal halinin ve karakteri  olduğunu düşünüyorum. Dünya’da  da çok önemli haçalar var. Fakat Aleks Ferguson’u ayrı tutuyorum. Başarı, istikrar, işini en iyi yapan, magazine düşmemiş, insaniyet açısından çok önemli ve örnek bir hoca. Sonunda sör unvanı almış. Kendime örnek değilse bile tüm teknik direktörlere örnek olacak bir şahsiyet.

H.A.-AVRUPA KUPASINDAKİ MİLLİ TAKIMIMIZN DURUMU İÇİN NE DİYORSUNUZ ? SADECE PRİMLERİN KONUŞULMASI NI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ ?

C.A.-Çok zor bir soru. Beklentimiz çok yüksek tutuldu. Fatih hocanın, diğer hocaların, futbolcuların ve herkesin beklentileri çok yüksekti. Beklentini altına kaldık. Skor olarak bakmıyorum. Ama biraz daha yürekten, temsil etme duygusunu daha fazla  hissetmemiz gerekiyordu. Ben sadece bunu görüyorum. Skor olarak 3-0 da olur 5-0 da olur. Prim konusunda Federasyonun aldığı bir karardır. Bu konunu sadece Türkiye ve Dünya basınında devamlı gündeme getirilmesi, problem teşkil etmesi yanlıştı diyebilirim. Problem olarak algılanması yanlıştı. Milli takım kariyerin zirve yeridir. Bu herkes içinde geçerlidir. Teknik direktör içinde futbolcular içinde. Geldiğiniz en iyi nokta Milli takımlardır. Böyle algılanmalıdır. Bu konuda daha duyarlı olunabilirdi. Mazeretler ne olursa olsun olumlu bir Avrupa şampiyonu dönüşü olmadı.

H.A.-TEKRAR AKHİSAR BELEDİYESPOR’A DÖNERSEK; TAKIMA ALT YAPIDAN OYUNCULAR ALDINIZ. STATÜ GEREĞİ 3 OYUNCU OLACAK. BİRDE SAMİ’NİN DURUMU VAR. NE DİYORSUNUZ.

C.A.-Sami’nin bize geçtiğimiz sezon çok önemli katkıları oldu. Kiralık olarak oynadı.  Bu sezon için durumu netleşmedi. İşin maddi boyutu da var. Tek ayaklı bir durum değil. Görüşmeler sürüyor. Alt yapıda rekabet olsun bizim aramıza katılmalarını istiyorum. 3 oyuncunun dışında 4 olsun 5 olsun 6 olsun. Onlara şans verdik. İlk etap çalışmasına 6 oyuncu aldık. Rehberliğimizde  rekabete girip oyum sağlayıp bende varım demeleri lazım. Takımın kadrosuna girmek onların elinde.

H.A.-SON OLARAK İLAVE ETMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VARMI ?

C.A.-Süper lig çok zorlu bir lig. Süper ligde yaşadığınız her sezon çok değerli. Tüm takımlara başarılar dilerken,  Akhisar Belediyespor olarak  taraftarlarımız ile birlikte iyi bir  sezon geçirerek, sakatlıkların ve cezaların olmadığı, yeni sezona  adı verilen Turgay Şeren 2016-2017 sezonunu  centilmenlik içinde geçmesini diliyorum.