Akhisar Belediyespor'un hocası Mustafa Reşit Akçay kapılarını Futbol Extra’ya açtı. İşte Akçay'ın röportajının Akhisar Belediyespor ile ilgili olan bölümü..

"İLK TOPLANTIDA ANLAŞMAYA VARDIK"

Ve Akhisar serüveniniz başladı. Nasıl başladı?
Akhisar başkanının beni aramasıyla başlayan bir süreçtir bu. Karşılıklı görüşmeye kadar, bizler onlarla ilgili araştırma yaptık. Ama sanıyorum, bize bu teklifi getirmeden onlar da bizimle ilgili araştırma yaptı. Onlar kendi anlayışlarına uygun birini bulduklarını bize söylüyorlar. Bu nedenle bizi tercih etmişler. Konuştuktan sonra biz de, "Sanki aradığımız bir ortam ve yönetim anlayışını ve saygı ortamını burada bulduk" dedik. Sağına soluna bakmadan da, bir araya geldiğimiz gün anlaştık. Çok fazla detaylandırmadık. Benim için çalışma ortamındaki huzur çok önemli. Dolayısıyla biz, huzuru saygıyı öne alarak böyle bir akit yaptık. İnşallah uzun vadeli çalışma olur.

"AKHİSAR LİGE RENK KATACAK?

Trabzonspor için hedef ilk 6 demiştiniz. Akhisar için bu ne?
Bana göre bir teknik adam gerçekçi ve popülist yaklaşımların dışında olmalı. Bu nedenle Akhisarspor’un içinde bulunduğu olumlu ve olumsuz durumlar nedeniyle ligin devamlı takımı olmakla ilgili bir hedefi olmalıdır. Bu yıl da ligin önemli takımlarından, lige renk katan, ligin işleyişine etki eden bir takım anlayışı ve hedefle yola çıktık.

Gidecek oyuncular, kalacak oyuncular belirlendi mi?
Çalışıyoruz. Sanıyorum birkaç gün içerisinde gidecekler ve transferle ilgili durumlar netleşmiş olacak.

"ORTASAHA VE FORVET MEVKİİNE TRANSFER YAPACAĞIZ"

Akhisar Belediyespor’un ekonomisine oranla yıldız transferi söz konusu mu?
Hayır. Öyle bir düşüncemiz yok. Önem verdiğimiz mevkilerimiz var. Orta Saha ve Forvet mevkilerimize seçeceğimiz oyuncularımızın çok daha yukarı seviyede olması, dönüşünün yararlı olması şeklinde ince eleyip sık dokuyoruz. Diğer mevkilerimizde bunu sağlayacak oyuncularımız var.

 "AKHİSAR TARAFTARINDAN DERS ALINMALI"

Mustafa Akçay, bu yıl 4 büyüklere kök söktürecek mi?
4 büyüklerle oynanacak olan müsabakalara daha farklı motivasyon ile hazırlanılıyor. Biz de öyle yapacağız. Onları yenmeye çalışacağız.

Taraftara bir mesajınız var mı?
Biliyorsunuz, taraftarımız çok centilmen ve ahlaki değerleri yüksek taraftarlar… Rakip taraftarları saygıyla kabul eden ve ağırlayan bir taraftar felsefesi var burada. Bu örnek bir şey… Sanıyorum, dünya ve Türkiye bu taraftarlardan dersler çıkarabilir.