Soma Şehir Stadı bakımda olduğu için, Akhisar’da oynanan Bölgesel BAL  ligi 9. Gurup maçında  Somaspor rakibi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi takımını  müsabakanın  ilk yarısında  11 dakika içinde attığı 3 golle 3-1 yenerek  puanını 10. Çıkardı. Maç fazlası ile  lider Erdekspor’un arkasından 2. Sıraya yerleşti.

Maçı hızlı başlayan Somaspor’ rakibini adeta  ablukaya aldı. Kondisyonu yetersiz gözüken  rakibi Kütahya  Dumlupınar Üniversitesi takımı karşısında ilk golünü  16. Dakikada  Gökay YİĞİT’ın ayağından kazandı. 7 dakika sonra 23. Dakikada Ersin AKSAÇ durumu 2-0 yaptı. 27. Dakikada  Ali Tayfun AKBEY’in  golü ile ilk yarı 3-0  Somaspor’un galibiyeti ile sona erdi. Maçın 2. Yarısında  Soma adeta bu bana yeter  der gibi rahat bir oyun sergilerken, konuk Dumlupınar  daha çok Soma kalesi önünde oynamaya başladı. 75. Dakikada  Yusuf  Güngördü’nün yerine giren  Ufuk Sivri takımın tek sayısı yaptı.  Yan hakemlerin çok yetersiz olduğu ve zamansız kaldırdıkları bayraklarla  maçta Somaspor’un 3-1 galibiyeti ile sona erdi.

SOMASPOR   =3

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ=1 

STAD=AKHİSAR ŞEHİR

HAKEMLER=ÖZCAN KILIÇKESER ***, MESUT PUNAR *, RECEP HAYDAR CÜRE *
SOMASPOR= SERDAR ÇANBAZ ***, LEVENT AKTUĞ **,ÖMERCAN ASLAN ***,MUSA DEMİR**,ÇAĞDAŞ ÇEVİK ***,GÖKAY  YİĞİT ***,ERSİN AKSAÇ *** (DK.66 BURÇEN YÜKSEL **) CEM ÖZYİĞİT **(DK.77 İBRAHİM ÇİDAMLI **), RESUL FURKAN DEMİR **, ALPER COŞAN ***, ALİ TAYFUN AKBEY ***(DK.82 MERT ÖZCANLAR ?)

KÜTAHYA  DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SPOR= İSMAİL GÜNER *,BÜLENT İNÖNÜ*,BURAK AVCI **,EFE CAN EFE *,ÖZER ÖZDEMİR *,ATAKAN KOÇ **, TURGUT YETÜK*,YUSUF YILDIZ*,SERCAN HÜSEM **,ORHAN AYTEN ?(DK.16 YASİN YÜCE *,YUSUF GÜNGÖRDÜ *(DK.75 UFUK SİVRİ **)

GOLLER= DAKİKA 16 GÖKAY YİĞİT,DAKİKA 23 ERSİN AKSAÇ, DAKİKA27 ALİ TAYFUN AKBEY(SOMASPOR)

=DAKİKA 83 UFUK SİVRİ (KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SPOR)