Haber Merkezi - Profesyonel Futbol Disiplin Kurlu ceza yağdırdı! Kurul, Akhisar Belediyespor'a 02.02.2014 tarihinde oynanan AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK VE SPOR - GEÇLERBİRLİĞİ SPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle takdiren 40.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Bursaspor'a 100 bin lira, Fenerbahçe, Trabzonspor, Eskişehirspor ve Kayserispor'a da 80'er bin lira para cezası verdi.

Kuruldan yapılan açıklamada, Bursaspor'un 2 Şubat 2014'te deplasmanda Galatasaray ile oynadığı lig maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 20 bin lira, aynı müsabakada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde (talimat değişikliğinden sonra) 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 80 bin lira olmak üzere, yeşil-beyazlı kulübe toplam 100 bin lira para cezası verildiği bildirildi.
Kurul, Fenerbahçe'ye 1 Şubat 2014'te deplasmanda Eskişehirspor ile oynadığı lig maçında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde (talimat değişikliğinden sonra) 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 80 bin lira para cezası verdi.

Trabzonspor da 3 Şubat 2014'te deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynadığı lig maçında, aynı gerekçeyle 80 bin lira para cezası aldı.
Kurul, Eskişehirspor ve Kayserispor'a da aynı gerekçelerle 80'er bin lira para cezası verdi. Kayserispor Kulübü görevlisi Erdal Duran'ın da Kasımpaşa maçında, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti cezası aldığı bildirildi.

SOW'A 3 MAÇ MEN CEZASI

Elazığsporlu futbolcu Pape Habib Sow, 3 maç men cezası aldı.

Takımının 2 Şubat 2014'te Kardemir Karabükspor ile deplasmanda oynadığı maçta kırmızı kart gören Sow'a, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 3 maç men ve 13 bin lira para cezası verildiği kaydedildi.

BEŞİKTAŞ 40 BİN LİRA PARA CEZASI ALDI

Beşiktaş, 31 Ocak 2014'te Kayseri Erciyesspor ile sahasında oynadığı maçta, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 40 bin lira para cezası aldı.

Kurul, ayrıca Akhisar Belediyespor, Kardemir Karabükspor ve Medical Park Antalyaspor'a 40'ar bin lira, Gaziantepspor'a 20 bin lira ve Gençlerbirliği'ne 9 bin lira para cezası verdi.