Haber Merkezi

Spor Toto Süper Lig'in Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor, dostluk maçında Gümülcine'nin Panthrakikos ekibiyle 1-1 berabere kaldı.

Batı Trakya'da oynanan karşılaşma öncesi, Türk ve Yunan takımları fotoğraf çektirdi ve birbirlerine hediyeler verdi. Akhisarspor'un Batı Trakya doğumlu teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ve Panthrakikos Teknik Direktörü Savvas Pandelidis de karşılıklı başarı dileğinde bulundu.

Hamzaoğlu, Panthrakikos Stadı'nda yapılan ve ikinci yarıda atılan gollerle 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Panthrakikos ile oynadıkları dostluk maçının kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Burada doğmuş olmamdan dolayı bu maçın benim için ayrı bir özelliği vardı. Amacına uygun bir maç oldu ve yıllarca kardeşçe yaşayan iki toplum, bugün hep birlikte çok güzel şekilde iç içe maç izledi" dedi.

Panthrakikos takımına davetleri için teşekkür eden Hamzaoğlu, "Bu maç bende ve bütün oyuncularımda çok iyi anı olarak kalacak. Dileğim bu dostluk girişiminin burada kalmaması. Biz de kendilerini uygun bir zamanda Türkiye'ye davet edeceğiz" diye konuştu.

Panthrakikos Teknik Direktörü Pandelidis ise davetlerini kabul ederek Gümülcine'ye geldikleri için Akhisarspor camiasına müteşekkür olduklarını dile getirerek, "Bu organizasyonu yapanlara teşekkür ederim. Dostluk maçının bölge için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Akhisar Belediyespor takımını ve teknik direktörünü yakından tanıdığım için çok mutluyum" ifadesini kullandı.